Zwack Unicum Barista - a reggeli kávé és a gyógynövények serkentő erejének ötvözete

A Zwack székhelye Magyarországon, Budapesten található. A cég likőröket, szeszes italokat gyárt. Az Unicum hazánk egyik nemzeti itala. Az italt tölgyfahordóban érlelik hat hónapon keresztül. Az ital színe hasonlít a sötétebb borostyán és a karamell színére. A merész karakterű ital aperitifként is fogyasztható étkezés előtt, de étkezés után, emésztésserkentőnek is kiváló. A cikkben 4 dolgot tudhatsz meg a Zwack Unicummal kapcsolatban.
Zwack Unicum Barista

Kizárólag 18 éven felülieknek figyelmébe!

1. Az Unicum születése

Az Unicum védjegyét 1883-ban lajstromozta, azonban ennél jóval korábban született meg maga az ital. Ugyanis 1790-ben alkotta meg II. József császár és a magyar király udvari orvosa, a Zwack család egyik őse. Az uralkodó sokat szenvedett gyomorpanaszai miatt, mire dr. Zwack egy általa gyógynövényekből készült likőrrel kínálta meg. Az uralkodó már az első kortyok után ezt kiáltotta: „Das ist ein Unicum!” Az ital innen kapta a nevét, hogy aztán meghódítsa az egész világot.

2. Az Unicum receptje titkos

Az Unicum receptje ugyanaz, mint ami mindig is volt. Több mint negyven gyógy-és fűszernövényből készítik, hagyományos recept alapján. A recept titkos, és nem csak az összetevői nem változtak, hanem a gyártási technológián sem változtattak, ami a minőséget is garantálja.

3. Az Unicum arculata

Mindenki látott már Unicumos üveget és azonnal fel is ismeri. Nem véletlen, hiszen a gömb alakú üveg, a kereszt és a „vizesember” plakát, mint „unicum szimbólumok” eggyé váltak a termékkel.

4. Az Unicum világszerte népszerű

A Zwack Unicum nem csak hazánkban, hanem számos más országban is nagy népszerűségnek örvend, például Olaszországban, Németországban, Ausztriában, az Egyesült Államokban és Erdélyben.

Számos európai országban, így hazánkban is évszázados múltra tekint vissza a keserűlikőr – fogyasztás és a kávézás. A Zwack Unicum Barista ezt a két hagyományt egyesíti. Az ital fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé. Az ital tölgyfahordós érleléssel nyeri el végleges karakterét.

A Zwack Unicum Barista hatvanféle gondosan válogatott gyógynövény és arabica kávé kivonatából készül. Tehát a gyógynövény, fűszeres aromája mellett a kávé pompás aromája is felsejlik. A frissen főtt eszpresszó markáns jegyei remekül kiegészítik az ital tradicionális karakterét. Az italt kortyolgatva rögtön megérezzük a kávé krémes, kesernyés, megkapó zamatát, amelyet a likőr megszokott karaktere kísér.

A Zwack Unicum Barista italt fogyaszthatjuk önmagában, jól behűtve, vagy koktélokhoz keverve. Étkezés előtt és azt követően is bátran fogyaszthatjuk. A méltán világhírű Unicumot Arabica kávéval teszik ellenállhatatlanná.

Az italt pl. az iDrinks webáruházban vásárolhatod meg. Az iDrinks mintaboltjai megtalálhatók az
- V. kerületben, Budapest, Balassi Bálint utca 25,
- a XII. kerületben, Budapest, Maros utca 22, és a
- IX. kerületben, Budapest, Soroksári út 20/A szám alatt.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan készülnek az ízesített ginek?

Hogyan készülnek az ízesített ginek?

Az alábbi cikkben többek között azzal foglalkozunk, hogy hogyan készülnek az ízesített ginek, milyen íz világokkal és főbb típusokkal találkozhatunk italok terén.

Hamarosan érkezik az új MacBook Pro! Mire lesz képes?

Hamarosan érkezik az új MacBook Pro! Mire lesz képes?

Hamarosan itt az új Apple MacBook Pro, amely számos újdonságot tartogat a vásárlók számára. Hogy mi mindent tud majd az új gép, most eláruljuk!