Hogyan készülnek az ízesített ginek?

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe! A gin szó hallatán sokunknak csak a borókabogyó jut eszükbe, hiszen ez a legismertebb gin alkotóelem, ám emellett számos más fűszert, vagy esetenként gyógynövényeket adnak a ginhez elkészítésük során. Mostani cikkünkben arról ejtünk pár szót, hogyan készülnek az ízesített ginek és melyek a legismertebbek.
Hogyan készülnek az ízesített ginek?

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe!

Ízesített ginek

Rengetegen imádják az ízesített gineket legyen szó például egy finom epres ginről, vagy akár egy üdítő bodzás ginről. Az ízesített italok nem csak az édesszájúaknak szólnak, hanem azoknak is, akik nem próbálták még ki őket és szívesen vinnének egy kis izgalmat italukba. Szerencsére a ginshop.hu weboldalán számos különleges ízű alkoholos és alkohol mentes italt találhatunk, hiszen az egyik legnagyobb ízesített ginek webáruháza.

Az alábbi ízesített ginek közül válogathatunk az oldalon:

· Málnás

· Narancsos

· Pink grapefruit

· Aloe

· Citromos

· Epres

· Fűszeres

Hogyan készülnek a párlatok?

A gin típusú italpárlatok készítésének két ismert módja létezik, a hideg áztatás és a desztillálás.

Hideg áztatás

A hideg áztatás vagy más néven „cold compound” esetében egy nagyon egyszerű módszerről beszélünk, amit bárki kipróbálhat otthonában. Annyiból áll a módszer, hogy a mezőgazdasági alapú alkoholhoz különféle esszenciákat és aromákat adnak hozzá saját ízlésünkhöz igazodva.

Desztillálás:

A desztillálás a hideg áztatáshoz hasonló módszer mivel itt is a tiszta szeszhez adják hozzá a borókabogyót és bármilyen egyéb más fűszereket ízlésünk alapján. Majd ezt követi a kiáztatás, majd a lepárlás, amiből végül azt a párlatot kapjuk meg, ami már a fűszerek ízét és illatát is magában hordozza.

Ginek fajtái

A gin és hasonló italok esetében a számos elkészítés mód és ízesítés miatt szinte végtelen italkombinációk jöhetnek létre, ennek ellenére nem árt, ha tisztában vagyunk a főbb irányokkal.

Hagyományos

Ha gin néven veszünk italt, akkor az annyit jelent, hogy a borókabogyó íz jelen van, hideg áztatással vagy desztillálással készült és minimum 37,5% -os .

Desztillált típus

A desztillált gin ital annyit jelent, hogy a fűszereket már a desztillálás előtt hozzáadták az italhoz, majd később, a lepárlás után is ízesíthették.

London Gin vagy London Dry Gin

A London Gin egy desztillálással előállított gin, de nála a vízen kívül más adalékanyagot nem adnak hozzá. Ez egy klasszikus típusnak tekinthető a ginek világában.

Old Tom Gin

Ebbe a kategóriában magas minőségű gin italok tartoznak és készülnek egy édeskésebb ízvilággal, ami miatt sokak kedvence a hasonló italok.

Sloe Gin

A Sole gin bizonyos szinten már a likőrökhöz hasonlítható. Ebben az esetben a ginhez cukrot és ízesítőket adnak, amitől végül egy édes és gyümölcsös ízű likőrszerű ital alakul ki.

Összességében:

A gin italok tehát több módon is ízesíthetők és ennek köszönhetően rengeteg verzióval találkozhatunk az italgyártók kínálatában. Ugyanakkor akár mi magunk is ízesíthetjük gin italunkat, ami a végtelen lehetőségek tárházát jelentheti számunkra.

Kapcsolódó cikkek

Az 5 legjobb hajókötél

Az 5 legjobb hajókötél

Összegyűjtöttük az 5 legjobb hajókötelet, amik közül érdemes beszereznünk párat, ha szeretnénk mi magunk is biztonságosan szelni a habokat.

A legnépszerűbb hungarikumok

A legnépszerűbb hungarikumok

A hungarikum egy olyan gyűjtőfogalom, amely a magyarság csúcstermékeit gyűjti össze.