4 megoldás a lépcsők mellé

A szintes házak esetében, a hálószobák és a fürdőszobák általában az emeleten kapnak helyet. Ez egy nagyon praktikus megoldás, hiszen végső soron csak reggel és este tartózkodunk az emeleten. Reggel, ébredést követően lezuhanyozunk, és aztán már megyünk is a földszintre, az étkezőbe, a konyhába, hogy egy csésze teát és kávét készítsünk magunknak. Majd következik a reggeli és aztán indulunk is a munkába. Ha valaki otthon, távmunkában dolgozik, akkor általában a földszinten rendezi be az irodáját is, hiszen napközben így könnyebb a konyhába sétálni és megebédelni, vagy bármi mást csinálni.
A lépcsők mellé - 4 megoldás a lépcsők mellé – is helyezhetünk dekorációs elemeket.

Az emeletre vezető lépcsők melletti térrel azonban sokan nem foglalkoznak, pedig ez az a hely, amelyet először meglátunk, amikor leérünk a földszintre és voltaképpen a lakásunknak ezt a pontját látjuk a földszinten, amikor a lábunkat az első lépcsőfokra helyezzük, hogy felsétáljunk az emeleti hálószobába. Éppen ezért a lakásunk ezen pontjának is hangulatosnak kell lennie. A cikkben 4 nagyon kreatív megoldást mutatunk, amely kellemes hangulatot teremt a lakásban. Nem csak a lakás hangulata lesz másabb, hanem a mi lelkivilágunk is, főleg, ha korábban a lakásnak ez a szeglete unalmas, szürke és kopár volt.

Asztalka a lépcső mellett

A lépcső melletti üres teret nagyszerűen kitölti egy anyagában és színében jól megválasztott asztalka, amely nem csak dekorál, hanem praktikus is, hiszen az előszobai szekrényhez hasonlatosan, sok dolgot pakolhatunk az asztal fiókjába, illetve nagyon szép dekorációs elemet is az asztalra tehetünk. Mindenképpen olyan asztalt válasszunk, ami belesimul a környezetébe.

A kis szekrénybe pakolhatunk is

Amennyiben az előszoba ajtó és maga az előszoba, illetve a lépcsők mellett csak kevés hely van, akkor érdemes egy színben harmonizáló kis szekrényt a lépcsők mellé állítani és abban tárolni az utcai cipőinket, amelyeket természetesen már az ajtóban vegyünk le, és mindennap helyezzük azokat a szekrénybe. A szekrényre tehetünk lámpát, dekorációs elemet és még cserepes növényt is.

Polc fából és más anyagból

A lépcső melletti, csupán csak dekorációs célt szolgáló polc is remek megoldás. Főleg, ha egy éjjeli lámpát helyezünk a polcra, amelyet, ha este felkapcsolunk, még kellemes és hangulatos fényt is bocsájt ki magából. Így remekül az estére, a lefekvéshez hangolódhatunk már a nappaliban, már azelőtt, hogy az emeletre, a hálószobába vonulnánk.

A cserepes virág mindenhová illik

Amennyiben elegendő fény éri a szobanövényünket, úgy az a lépcsők mellett is helyet kaphat. A lépcsők, a lépcsősor elhelyezkedésétől is függ, hogy a virágainkat hová helyezzük. Ha egy nagyobb virágot szánunk dekorációnak, akkor elegendő egyetlen cserepet a lépcső mellé állítani.

Ha azonban több kisebb cserepes növényt szeretnénk a lépcsők mellett látni, akkor többet is egymás mellé állíthatunk, vagy vehetünk számukra egy dekoratív virágtartót is.

Kapcsolódó cikkek

A napelemes terasz az új szenzáció

A napelemes terasz az új szenzáció

Ahol a napelemek tetőre telepítése nem megoldható ott a napelemes teraszok az új szenzációk, amik megoldást nyújthatnak. Az alábbiakban ezekkel foglalkozunk.

5 egyszerű és gyors lakásfrissítési módszer - a lakásunkba könnyedén új színt vihetünk

5 egyszerű és gyors lakásfrissítési módszer

Néha csak apró változtatásra van szüksége a lakásunknak és máris más színekben pompázik. Amitől aztán a mi lelkünk is megnyugszik egy kicsit.

Hogyan lesz mutatós a balkonláda ősszel is?

Hogyan lesz mutatós a balkonláda ősszel is?

Ősszel sem lehetetlen mutatós balkonládát összehozni. Ehhez csak hidegtűrő növényekre van szükség, mint az árvácska, vagy éppen a krizantém.