5 lakberendezési ötlet a britektől

Veled is előfordult már, hogy utazásod során megirigyelted egy ország stílusát és szokásait? A briteknél járva igazán különleges világba csöppenhetsz. Elsőre furcsa, és bizonyára nem mindent szeretnél átvenni tőlük. Akik viszont szeretik az egyedi, de közben otthonos irányzatot a lakberendezésben, itt bőven meríthetnek ötletet. Jöjjön 5 lakberendezési tipp a szigetországból!
5 lakberendezési ötlet a britektől

Klasszikus és modern egy fedél alatt

Egy igazi brit otthonba belépve azt érzed, hogy visszautaztál az időben. Fényesre polírozott bútorok, elegáns szegecselt bőrfotelek között és antik szőnyegeken lépkedsz. A zongora és a régi kétfiókos íróasztal sem hiányozhat a szobából. Jobban megnézve mindehhez modern, élénk színű textíliák, burkolatok és faliképek társulhatnak.

Előfordulhat, hogy míg a nappali inkább a klasszikus stílust hozza, a konyhában a modern minimalista irányzat dominál, de hasonló színárnyalatokkal. Tanulhatunk tőlük, hogyan kell a régit és az újat harmonikusan összehozni.

Keleti motívumok a lakberendezésben

Magyar házakban is megfigyelhetünk néhány keleti motívumot, de korántsem olyan merész és odaillő módon, mint a szigetországban. Bátran használnak madár- vagy növénymintás tapétát, pagoda alakú lámpákat, s keleties kárpitot a kanapén vagy fotelen. Az asztalon gyakran virágcsokrok erősítik ezt a nem mindennapi hatást.

Meghökkentő ötletek a britektől

A híres angol humor a lakberendezést sem kíméli. A legjobb benne, hogy magukon is tudnak nevetni, s gyakran lakásukban is helyet kapnak a meghökkentően ironikus dekorációk. Ilyen lehet az napszemüveges macska az antik asztal terítőjén, egy öltönyös kutya képe a szalonban, vagy humoros politikai utalások posztereken. Ez is mutatja, hogy bár nem lehet tökéletes minden, így is jól érzik magukat a világban.

Merész fémes árnyalatok a lakberendezésben

Az aranyozott képkeretek és gyertyatartók, valamint a fémből készült vázák ma is meglelhetők ezekben a terekben. Mindezek szépen belesimulnak az orientális vagy modern stílusú összeképbe, egyedivé téve azt.

Zsúfoltan is tágas terek

Az átlag britek számára a családi örökség szent. Szeretik megtartani a régi bútorokat, s elhelyezni őket a szobákban. Emiatt is jellemző lehet otthonaikra az eklektika, hiszen sokszor szándékosan nincs két egyforma szék vagy fotel a házban. A sokféle tárgy miatt olykor zsúfoltak lennének a lakások, de a nagy belmagasság és a természetes fény hatására ez egyáltalán nem nyomasztó.

Összegezve: Ha mindenképpen egyedi otthonra vágysz, ihletet meríthetsz a brit lakberendezésből. Életteli és harmonikus tereket hozhatsz létre egy kis merészséggel és kreativitással. Ha pedig kedvet kaptál angol nyelvtudásod fejlesztéséhez is, keress egy kiváló nyelviskolát! A BeHappy jóvoltából kezdőknek és haladóknak angol nyelvtanulás online és személyes formában is elérhető.

Kapcsolódó cikkek

A legkedveltebb fürdőszobabútor típusok

A legkedveltebb fürdőszobabútor típusok

A stílusos fürdőszobabútor választása rendkívül fontos, ha harmonikus és praktikus otthonra vágyunk. Lássuk, hogy melyek a legkedveltebbek!

A lépcsők mellé - 4 megoldás a lépcsők mellé – is helyezhetünk dekorációs elemeket.

4 megoldás a lépcsők mellé

Az emeltre vezető lépcsők melletti résszel nem sokan foglalkoznak, pedig ez kis sziget lehet az otthonunkban. Egy olyan sziget, amelyre jólesik rápillantani.

Hogyan védekezzünk a vadak ellen a kertben?

Hogyan védekezzünk a vadak ellen a kertben?

Most azzal foglalkozunk részletesebben, hogyan védekezzünk a vadak ellen a kertben, és milyen eszközök is állnak rendelkezésünkre ezen a téren.