Mire használható fel egy konyhai mérleg?

Napjainkban a konyhai mérlegek szinte minden konyhában megtalálhatóak, hiszen főzés közben hatalmas segítséget nyújtanak a hozzávalók kimérésében. Ám a liszt mérésén kívül számos másra is használhatjuk őket. Ezért mostani cikkünkben arról beszélünk rövidebben, hogy mire használható fel egy konyhai mérleg.
Mire használható fel egy konyhai mérleg?

Konyhai méreg típusok

A konyhai mérlegeknek két típusát különböztethetjük meg, az analóg valamint a digitális mérlegeket. Napjainkban inkább a digitálisakkal találkozhatunk a boltok polcain, de egyaránt jól használható mind a két típus. Az árukat illetően elmondhatjuk, hogy a minőségi konyhai mérlegek ára is a megfizethető kategóriába sorolható, persze itt is találhatunk olcsóbb, valamint drágább típusokat is, keretünkhöz igazodva.

Analóg konyhai mérleg előnyei és hátrányai

Egy analóg mérlegnek rendkívül egyszerű a működése valamint költséghatékony is, így ha erre vágyunk egy mérlegnél, akkor mindenképp ő lesz a jó megoldás számunkra. Előnyei mellett van, hogy nem használ semmilyen technikát vagy elemet, így nem kell azok meghibásodásától sem félnünk.

Az analóg típusoknál is van lehetőségünk a különféle változatok közt válogatni, hiszen találhatunk itt felcsukhatókat, tálcásakat, falra szerelhetőket, de még olyan változatokkal is találkozhatunk, amik hordozhatóak kisebb méretüknek köszönhetően.

Sokan állítják azt, hogy a jól bevált analóg mérlegek sosem mennek tönkre. Sajnos ez az állítás nem teljesen helyes, de azért van némi igazság is benne, hiszen igaz hogy ezek a mérlegek nem fognak hirtelen tönkre menni, de egy idő után elöregedhetnek és akkor már a rugója is kinyúlhat, ami ahhoz vezethet, hogy a mért súlyban pár dekányi eltérés lehet. Ez a hiba egy idő után elég idegesítő lehet, főleg, ha mindig elrontjuk süteményeinket vele, ezért ilyenkor a legjobb, ha a hibát észlelve vagy lecseréljük készülékünket vagy megjavíttatjuk.

Digitális mérleg előnyei és hátrányai

Mérlegek terén napjainkban leginkább a digitális változatok az elérhetőbbek és népszerűbbek. Elmondhatjuk róluk, hogy működésük elemmel történik, valamint rendkívül gyorsan mérhetünk vele. A gyorsaság mellett a pontosságban is ők vezetnek és a teljesítményük is elég nagy. Rendkívül jól mutathatnak bármelyik konyhában, hiszen számos külsővel elérhetők, így bőven tudunk válogatni köztük. Elmondhatjuk róluk még azt is, hogy már egészen kicsi méretekkel is megtalálhatjuk őket, így sok helyet sem fogunk a konyhánkból elfoglalni. Ellene szól viszont az, hogy működéséhez elem szükséges, így az bármikor lemerülhet, de ez könnyedén elkerülhető, ha van otthon mindig tartalék elemünk.

Mi másra használhatjuk a konyhai mérlegeket?

A sütés, főzés hozzávalóin kívül számos más téren is használhatjuk mérlegeinket, amik az alábbiak lehetnek:

Csomagolás

Sokszor a nagyobb mennyiségű élelmiszerek vásárlása takarékosabbnak bizonyul, ezért azokat nagy kiszerelésekben szerezzük be, viszont ez még nem jelenti azt, hogy egyszerre mindet meg is csinálnánk. Egy nagyobb kiszerelésű darált hús esetében például nagyon jól tud jönni, ha azt egységes darabokra elosszuk egy mérleg segítségével, majd a fagyasztóban táruljuk azt.

Kreatív munkák

Számos anyagnak a mérésére is használhatjuk a mérlegeket, legyen az a szappankészítés, szilikon forma készítés vagy műgyanta öntéséhez. Ezekben az esetekben viszont nagyon fontos, hogy étel mérésére többé ne használjuk a mérleget.

Összegezve:

Elmondhatjuk tehát, hogy a konyhai mérlegek terén két típust különböztethetünk meg, a digitális valamint az analóg verziókat, amiknek egyaránt a felhasználhatósága nagyban túlmutat a konyhai alapanyagok mérésén.

Kapcsolódó cikkek

A legszebb dekorációk az őszi hangulatért

A legszebb dekorációk az őszi hangulatért

Összegyűjtöttük a legszebb dekorációkat az őszi hangulatért, amikkel garantáltan hangulatossá varázsolhatjuk otthonunk minden szegletét.

Mennyibe kerül az óvodakezdés?

Mennyibe kerül az óvodakezdés?

Megérkezett az ovis kellékek listája? Vajon ez is olyan drága, mint az iskolakezdés? Pizsamára és lepedőre is szükség lesz? Itt megtudhatod!

A lépcsők mellé - 4 megoldás a lépcsők mellé – is helyezhetünk dekorációs elemeket.

4 megoldás a lépcsők mellé

Az emeltre vezető lépcsők melletti résszel nem sokan foglalkoznak, pedig ez kis sziget lehet az otthonunkban. Egy olyan sziget, amelyre jólesik rápillantani.