6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért

A nyirokrendszer az egyik legfontosabb szervünk, hiszen, ha nem működik megfelelően, akkor számtalan betegséggel kell szembenéznünk. Mi magunk tehetünk a legtöbbet annak érdekében, hogy a nyirokrendszer működése zavartalan legyen. Mutatjuk a trükköket, amelyek segítenek a nyirokrendszer megfelelő működésében.
A méregtelenítés - 6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért – nagyon fontos az egészségünk megőrzése érdekében.

A méregtelenítésre ügyeljünk

Itt nem szó szerinti méregtelenítésről van szó, hiszen, ha méreg lenne a szervezetünkben, akkor nem sokáig élnénk. Olyan dolgokra kell itt gondolni, mint az egészséges táplálkozás, a sok folyadékfogyasztás, a szűk ruházat viselésének kerülése. Lényeges, hogy ne viseljünk műszálas holmikat és a bőrünket se mérgezzük olyan anyagokkal, amelyek eltömítik a pórusokat, hiszen ez is megakadályozza a megfelelő méregtelenítést.

Napi egyszer végezzünk el egy jógapózt

A jóga rendszeres gyakorlása is segíthet a nyirokáramlás biztosításában. Ha valakinek se ideje, se kedve nincs ahhoz, hogy jógagyakorlatokat végezzen, akkor csak egyetlen gyakorlatot végezzen el mindennap, amely nagyon hatékony, ha valakinek csökkent a nyirokműködése. Nincs más dolgod, mint a lakásban keresni egy falat. Feküdj minél közelebb a falhoz és a két kinyújtott lábadat támaszd meg azon. Ügyelj arra, hogy a két sarkad érjen a falhoz, a két kezedet pedig nyújtsd ki oldalra. Hunyd le a szemed és ügyelj a légzésre. Ez a pozitúra egyébként a lélekre is pozitívan hat.

A nyers zöldségek és a nyirok

A nyirokrendszer tisztításában a lúgosító hatású zöldségek is aktívan részt vesznek. Mindegy milyen zöldséget eszel, hiszen mindegyik tele van értékes tápanyaggal. Azonban a zeller rendszeres fogyasztását is javaslom, hiszen csak kevés kalóriát tartalmaz és remek lúgosító ereje van.

A mély légzés, mint a napi rutin része

A mély légzés technika elsajátítása sem maradhat ki a listáról, hiszen hihetetlenül pozitívan hat a szervezetünkre és így a nyirokrendszer működésére. A mély légzés során a hasizmainkat megfeszítjük, majd elernyesztjük, így a nyirokfolyadék szabadon áramolhat. A nyirokrendszer akkor sem működik megfelelően, ha sokat idegeskedünk. Stresszhatás alatt nem lélegzünk megfelelően és a nyirokáramlással is gondok lesznek. A mély légzés technika, azonban a segítségünkre lehet, azaz segíthet a nyirokrendszer működésének javításában.

A nyirokmasszázs sem maradhat el

A nyirokmasszázs nem csak mozgatja, hanem ki is üríti a nyirokrendszerben felhalmozódott méreganyagokat. A nyirokmasszázs során olyan speciális nyomást végez a masszőr a testen, amely a nyirokfolyadék áramlására is pozitívan hat.

A nyirokduzzanat megelőzhető

Amikor a nyirokcsomók megduzzadnak, akkor előfordulhat, hogy a szervezetünkben méreganyagok halmozódtak fel, ami ellen küzd a szervezet. A rendszeres folyadékfogyasztás, azaz vízivás, azonban kisöpri ezeket a kórokozókat a szervezetből, így érdemes odafigyelni a hidratációra.

Kapcsolódó cikkek

Lepje meg gyermekét trambulinnal

Lepje meg gyermekét trambulinnal

A trambulin egy remek szórakoztató eszköz a gyermekünk számára.

A vércukorszint normalizálása 5 lépésben

A vércukorszint normalizálása 5 lépésben

Vajon neked egészséges a vércukorszinted? Még ha így is gondolod, akkor sem lehetsz teljesen biztos benne.

A méregtelenítés - 6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért – nagyon fontos az egészségünk megőrzése érdekében.

6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért

A nyirokrendszer tisztítása, karbantartása fontos, hiszen, ha gondok vannak a nyirokrendszerünkkel, úgy számtalan betegséggel kell szembenéznünk.