Teljes testes otthoni edzés, nem csak profiknak

Van néhány szempont, amit figyelembe kell vennünk, mielőtt belevágnánk az otthoni edzésbe.
Teljes testes otthoni edzés gépekkel

Ha megszületett az elhatározás, hogy változtatunk a szokásainkon, akkor a következő lépés az, hogy ennek kivitelezését is átgondoljuk. Kényelmes megoldás, hogy otthon építsünk fel egy saját tornatermet, ami kizárólag a mi igényeinkre koncentrál. Először azonban tisztáznunk kell, hogy mik is ezek az igények. Mivel egy hosszú távú befektetésről van szó, több olyan dologra is gondolnunk kell, ami az első lendületkor nem jutna eszünkbe, ezekben segítünk az alábbiakban.

Az otthoni edzés is lehet professzionális, ehhez viszont tudnunk kell, hogy elsősorban mit szeretnénk elérni. A fogyás és a izomépítés a két elsődleges cél általában, ezekhez társul az egészségmegőrzés, illetve a „mozgásban tartás”. Ha ezek közül sikerült választanunk, azt kell még átgondolni, hogy otthon csak kiegészítő gyakorlatokat szeretnénk végezni, mert máshol is edzünk, vagy csakis az újonnan berendezett konditermünket használjuk majd.


Fotók: Unsplash

A megfelelő kondigép vagy a kalóriaégetést elősegítő kardió gép kiválasztásának tehát több szempontja is van, arról nem is beszélve, hogy azt is fel kell mérnünk, és ezúttal szó szerint, hogy mennyi helyünk van erre a célra. Ha a testépítés mellett döntünk, a gépek több fajtájával találkozhatunk, léteznek az egész test edzésére alkalmas multifunkciós kondigépek, amikkel akár száz különféle edzésformát végezhetünk anélkül, hogy kiléptünk volna az otthonunk ajtaján. Az edzőtornyoknál kisebb gépeket is találunk, ha csak egy mozgásformát szeretnénk rendszeresen gyakorolni a négy fal között.

Az otthoni edzőgépek használatának számos előnye van, hiszen így csak mi, esetleg családunk használja majd az adott eszközt, nem kell sorban állni, és a szomszédos gépet használókkal sem összemérni a teljesítményünket.

Kapcsolódó cikkek

Lepje meg gyermekét trambulinnal

Lepje meg gyermekét trambulinnal

A trambulin egy remek szórakoztató eszköz a gyermekünk számára.

Tippek a szagos cipő ellen

Tippek a szagos cipő ellen

Összegyűjtöttünk pár tippet szagos cipők ellen, amivel megelőzhetjük, hogy nem végén a kellemetlen meglepetésektől kelljen tartanunk.

Néhány tipp segíthet - Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt – hogy a munka ne tegyen bennünket tönkre.

Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt

A sok munka akár meg is betegíthet. Mivel a munkánkra szükségünk van, így néhány praktikát kell az életünkbe bevezetnünk, hogy ne öregedjünk olyan nagyon gyorsan.