Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt

Az irodai munka nem is olyan könnyű, hiszen az ülő életmód is árt az egészségnek. Sőt, az ülő életmód és munka, nagyon sokféle betegség okozója lehet. Az ülő életmódtól elhízhatunk, de a cukorbetegség, az érrendszeri betegség és a szívbetegség kialakulásának az esélye is nagy.
Néhány tipp segíthet - Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt – hogy a munka ne tegyen bennünket tönkre.

Nem beszélve arról, ha egész nap a monitorra meredünk, akkor még a szemünk egészsége is veszélybe kerül és a szem körül akár még duzzanat is kialakulhat, illetve a szemünk ki is pirosodhat, ki is száradhat, ha egyfolytában csak a monitorra szegezzük a tekintetünket. Mit tehetünk, hogy egy kicsit megkönnyebbüljünk, hogy egy kicsit komfortosabban érezzük magunkat?

A hűtés is segít

Amikor hosszú ideig meredünk a monitorra, előfordul, hogy már annyira fáj és ég a szemünk, hogy legszívesebben otthagynánk mindent és sikítva rohannánk hazáig. De nem tehetjük, mert másnap már nem kellene bemennünk, dolgozni. Mit tehetsz? Pihentesd a szemed. Hunyd le egy pillanatra a szemed. A monitor fénye után, a sötétség meg fog nyugtatni.

Az is jó megoldás, ha van nálad vattakorong, bevizezed és a szemedre helyezed azokat, legalább öt percre. De a legjobb megoldás az, ha pihenésképpen megiszol egy csésze zöld teát, majd a kiázott filtert beteszed a hűtőbe, majd húsz perc múlva a szemedre helyezed azokat. Ha munka után még randevúd is lesz, akkor dupla lesz az öröm. Mivel a zöld teafilter nagyon hatékony a szem alatti táska, duzzanat eltüntetésében, a szemed ragyogni fog a randira és még a randevú is örömet fog okozni.

Megfelelő munkakörnyezet kialakítása

Biztos, hogy kényelmesen ülsz? Hogy elegendő távolság van a képernyő és közötted? Sok esetben a nem megfelelően beállított monitor az oka a szem fájdalmának, így a legjobb, ha ellenőrzöd, hogy megfelelő körülmények között dolgozol, vagy évek óta szükség lett volna egy nagyobb képernyőre, egy normális munkaállomásra, vagy egész egyszerűen csak egy szemüvegre, amellyel távolabbról is jól látod a képernyőt és nem kell közel ülnöd a monitorhoz.

Nézz máshová

A látásunk is csökkenhet, ha sokat ülünk számítógép előtt és állandóan csak egy adott pontra, azaz a monitorra fókuszálunk. Mit tehetünk? Néha lazítsunk. Álljunk meg, ne dolgozzunk, és csak nézzünk, fókuszáljunk egy bizonyos pontra. Nézz balra, keress egy pontot, majd nézd azt legalább fél percig, majd nézz jobbra, ott is keress egy érdekes dolgot és összpontosíts erre a tárgyra is legalább fél percig. Naponta ismételd meg ezt a gyakorlatot, akár óránként is.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb módja a meditáció tanulásának

A legjobb módja a meditáció tanulásának

Akár a következő szintre szeretnéd emelni a meditációs készségeidet, akár csak most kezded, többféleképpen tanulhatsz meditálni.

A vércukorszint normalizálása 5 lépésben

A vércukorszint normalizálása 5 lépésben

Vajon neked egészséges a vércukorszinted? Még ha így is gondolod, akkor sem lehetsz teljesen biztos benne.

Tippek a szagos cipő ellen

Tippek a szagos cipő ellen

Összegyűjtöttünk pár tippet szagos cipők ellen, amivel megelőzhetjük, hogy nem végén a kellemetlen meglepetésektől kelljen tartanunk.