Tippek a szagos cipő ellen

Cikkünkben egy kellemetlen problémáról ejtünk szót. Valószínűleg rengeteg emberrel fordult már elő, hogy egy hosszú nap után kellemetlen szagot érzett a cipőjéből. Mostani cikkünkben összeválogattuk a legjobb tippeket a szagos cipő ellen.
Tippek a szagos cipő ellen

.

Rendszeres és alapos lábmosás

A rendszeres és alapos lábmosás a legfontosabb és a legelső dolog, amit megtehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlen lábszagot. A kellemetlen szagokért többnyire a baktériumok felelősek, amik a lábon termelődnek.

Ezek a baktériumok elhalt hámsejtekkel táplálkoznak ezért is érdemes rendszeresen lábat mosni odafigyelve a lábujjak közötti részre is. Nagyon fontos még az is, hogy semmikép se vegyük fel cipőnket vizes lábunkra, mindenképp alaposan szárítsuk meg azt.

Gyakori cipőváltás

Sokat segíthet a szagok elkerülésében, ha gyakran váltjuk cipőnket, mivel nem egészséges hosszabb időt ugyanabban a cipőben tölteni hiszen így nem tud kiszáradni és szellőzni lábunk. Nagyon fontos még a megfelelő cipőválasztás mind a mindennapokra és a munkahelyünkre is.

Munkavédelmi bakancs

A minőségi jól szellőzőz munkás cipőt keresünk, akkor remek munkavédelmi bakancsok és cipők találhatók a mekoutlet.hu kínálatában mivel itt a minőségi gyártók legjobb termékei kaptak helyet. A munkavédelmi bakancs méreteit illetően is széles választék áll rendelkezésünkre, hiszen egészen a 34-es mérettől a 43-mas méretig válogathatunk.

Emellett az sem utolsó szempont, hogy kínálatunkban számos biztonsági funkcióval rendelkező lábbelit találhatunk, mint például:

· csúszás elleni védelem (SRC, SRA)

· vízállóság

· orrmerevítő (acél, kompozit, üvegszálas)

· talplemez (acél, kompozit, kevlar)

· antisztatikusság

A rendkívül széles kínálatban biztosan megtaláljuk a megfelelő munkavédelmi cipőt.

Szódabikarbóna

Ha a gyakori lábmosás és a megfelelő cipő használata sem segít lábunkon, akkor mindenképp érdemes kipróbálnunk a szódabikarbónát. Erről a konyhában is használt anyagról ismert, hogy nagyon hatásos tud lenni a szagok elűzésében.

Használata nagyon egyszerű csak szórjunk egy kisebb adagot cipőnkbe lefekvéskor és reggelre elűzi a kellemetlen illatokat cipőnkből. Pozitívuma a szódabikarbónának, hogy könnyen megtalálható, olcsó és egy pár alkalommal még újra is használható.

Lábhintőpor

Lábszag ellen hatékony megoldás még a kifejezetten erre a problémára kialakított lábhintőpor, ami fertőtlenítő hatással bír. A lábhintőporok szárazan tartják lábunkat és e mellett simává és szagtalanná is teszik azt. Összetevői segítségével megakadályozzák a különféle gombás fertőzések kialakulását. Használata nagyon egyszerű, hintsen egy kis lábhintőport zoknijába indulás előtt és az egész napra védheti lábát a kellemetlen szagot okozó baktériumoktól és gombáktól.

Macskaalom

Nem feltétlen jut mindenkinek a lábszag elűzés az eszébe a macskaalom hallatán, de nagyon hatásos megoldás lehet. A macskaalomról ismert, hogy rendkívül jó nedvszívó képességgel rendelkezik és még a szagokat is magába zárja. Használata roppant egyszerű, egy pár régi zoknit töltsünk fel alommal, kössük meg a végüket, majd tegyük be a cipőnkbe. Reggelre minden kellemetlen szagnak el kell tűnnie, ám ha mégsem így lenne, akkor hagyjuk bent cipőnkben egy pár napig az almot.

Összességében:

A lábszag elűzésére tehát számos praktika létezik, mint például a jó lábbeli kiválasztása, a megfelelő higiénia vagy például a szódabikarbóna. A kellemetlen szagokra azonban mindenképp érdemes figyelni, hiszen azok egy gombás fertőzés kialakulását is elővetíthetik.

Kapcsolódó cikkek

Teljes testes otthoni edzés gépekkel

Teljes testes otthoni edzés, nem csak profiknak

Nem kell konditerembe járni ahhoz, hogy formálhassuk alakunkat.

4 dolog, amit az aromaterápia nyújtani tud - az aromaterápia pozitívan hat ránk

4 dolog, amit az aromaterápia nyújtani tud

Az aromaterápia az élet számtalan területén a segítségünkre lehet. Próbáld ki és meglátod nem csak az életed, hanem a lelkiállapotod is pozitív irányba változik majd.

Három étel, amit jobb, ha kerülsz fogszabályzóval

Három étel, amit jobb, ha kerülsz fogszabályzóval

A fogszabályozás ma már egy modern eljárás, viszont van néhány szabály, amit továbbra is be kell tartani.