Tippek a szagos cipő ellen

Cikkünkben egy kellemetlen problémáról ejtünk szót. Valószínűleg rengeteg emberrel fordult már elő, hogy egy hosszú nap után kellemetlen szagot érzett a cipőjéből. Mostani cikkünkben összeválogattuk a legjobb tippeket a szagos cipő ellen.
Tippek a szagos cipő ellen

.

Rendszeres és alapos lábmosás

A rendszeres és alapos lábmosás a legfontosabb és a legelső dolog, amit megtehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlen lábszagot. A kellemetlen szagokért többnyire a baktériumok felelősek, amik a lábon termelődnek.

Ezek a baktériumok elhalt hámsejtekkel táplálkoznak ezért is érdemes rendszeresen lábat mosni odafigyelve a lábujjak közötti részre is. Nagyon fontos még az is, hogy semmikép se vegyük fel cipőnket vizes lábunkra, mindenképp alaposan szárítsuk meg azt.

Gyakori cipőváltás

Sokat segíthet a szagok elkerülésében, ha gyakran váltjuk cipőnket, mivel nem egészséges hosszabb időt ugyanabban a cipőben tölteni hiszen így nem tud kiszáradni és szellőzni lábunk. Nagyon fontos még a megfelelő cipőválasztás mind a mindennapokra és a munkahelyünkre is.

Munkavédelmi bakancs

A minőségi jól szellőzőz munkás cipőt keresünk, akkor remek munkavédelmi bakancsok és cipők találhatók a mekoutlet.hu kínálatában mivel itt a minőségi gyártók legjobb termékei kaptak helyet. A munkavédelmi bakancs méreteit illetően is széles választék áll rendelkezésünkre, hiszen egészen a 34-es mérettől a 43-mas méretig válogathatunk.

Emellett az sem utolsó szempont, hogy kínálatunkban számos biztonsági funkcióval rendelkező lábbelit találhatunk, mint például:

· csúszás elleni védelem (SRC, SRA)

· vízállóság

· orrmerevítő (acél, kompozit, üvegszálas)

· talplemez (acél, kompozit, kevlar)

· antisztatikusság

A rendkívül széles kínálatban biztosan megtaláljuk a megfelelő munkavédelmi cipőt.

Szódabikarbóna

Ha a gyakori lábmosás és a megfelelő cipő használata sem segít lábunkon, akkor mindenképp érdemes kipróbálnunk a szódabikarbónát. Erről a konyhában is használt anyagról ismert, hogy nagyon hatásos tud lenni a szagok elűzésében.

Használata nagyon egyszerű csak szórjunk egy kisebb adagot cipőnkbe lefekvéskor és reggelre elűzi a kellemetlen illatokat cipőnkből. Pozitívuma a szódabikarbónának, hogy könnyen megtalálható, olcsó és egy pár alkalommal még újra is használható.

Lábhintőpor

Lábszag ellen hatékony megoldás még a kifejezetten erre a problémára kialakított lábhintőpor, ami fertőtlenítő hatással bír. A lábhintőporok szárazan tartják lábunkat és e mellett simává és szagtalanná is teszik azt. Összetevői segítségével megakadályozzák a különféle gombás fertőzések kialakulását. Használata nagyon egyszerű, hintsen egy kis lábhintőport zoknijába indulás előtt és az egész napra védheti lábát a kellemetlen szagot okozó baktériumoktól és gombáktól.

Macskaalom

Nem feltétlen jut mindenkinek a lábszag elűzés az eszébe a macskaalom hallatán, de nagyon hatásos megoldás lehet. A macskaalomról ismert, hogy rendkívül jó nedvszívó képességgel rendelkezik és még a szagokat is magába zárja. Használata roppant egyszerű, egy pár régi zoknit töltsünk fel alommal, kössük meg a végüket, majd tegyük be a cipőnkbe. Reggelre minden kellemetlen szagnak el kell tűnnie, ám ha mégsem így lenne, akkor hagyjuk bent cipőnkben egy pár napig az almot.

Összességében:

A lábszag elűzésére tehát számos praktika létezik, mint például a jó lábbeli kiválasztása, a megfelelő higiénia vagy például a szódabikarbóna. A kellemetlen szagokra azonban mindenképp érdemes figyelni, hiszen azok egy gombás fertőzés kialakulását is elővetíthetik.

Kapcsolódó cikkek

Néhány tipp segíthet - Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt – hogy a munka ne tegyen bennünket tönkre.

Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt

A sok munka akár meg is betegíthet. Mivel a munkánkra szükségünk van, így néhány praktikát kell az életünkbe bevezetnünk, hogy ne öregedjünk olyan nagyon gyorsan.

4 dolog, amit az aromaterápia nyújtani tud - az aromaterápia pozitívan hat ránk

4 dolog, amit az aromaterápia nyújtani tud

Az aromaterápia az élet számtalan területén a segítségünkre lehet. Próbáld ki és meglátod nem csak az életed, hanem a lelkiállapotod is pozitív irányba változik majd.

A méregtelenítés - 6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért – nagyon fontos az egészségünk megőrzése érdekében.

6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért

A nyirokrendszer tisztítása, karbantartása fontos, hiszen, ha gondok vannak a nyirokrendszerünkkel, úgy számtalan betegséggel kell szembenéznünk.