4 dolog, amit az aromaterápia nyújtani tud

Az aromaterápia hatása lenyűgöző. Az aromaterápia nagyon hatásos lehet a fájdalom csillapításában, a feszültség oldásában, a légzőszervi problémák orvoslásában. Miben lehet még a segítségünkre? Miért van olyan kiemelkedő szerepe az illóolajok belélegzésének az egészségünk megőrzésében és egyes betegségek gyógyításában? A cikkben erre adjuk meg a válaszokat.
4 dolog, amit az aromaterápia nyújtani tud - az aromaterápia pozitívan hat ránk

1. Az aromaterápia és az energiaszint emelése

Amikor nincs energiánk, akkor alig várjuk, hogy újra otthon legyünk és pihenjünk. Mert hiszen, ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni, energiára is szükségünk van. Egyes illóolajok még az energia fokozásában is a segítségünkre lehetnek. Ilyen illóolaj a narancs, a citrom, az eukaliptusz és a bergamott. Ezek az illóolajok csökkentik a fáradtságérzetet és megnövelik az energiaszintet. Ahelyett, hogy egyik kávét innánk a másik után, próbáljuk ki ezeket az illóolajokat.

2. Az aromaterápia a mély alvás támogatója

Ha nem tudunk aludni, vagy csak nehezen alszunk el, akkor az aromaterápia ebben is a segítségünkre lehet. Mely illóolajok segítik elő a nyugodt alvást? A kamilla, a cédrusfa és a levendula erejére bármikor számíthatunk, így jó, ha ezekből az illóolajokból mindig van otthon.

3. Idegesség ellen kiváló az aromaterápia

Mai stresszes világunkban, egyre több ember feszült és ideges. Nem is csoda, hiszen az élet mindig sodorhat bennünket olyan helyzetbe, ami megemeli a szervezetünkben a stressz-szintet. Az aromaterápiára azonban ilyenkor is számíthatunk, hiszen az illóolajok segítenek megnyugodni, és ezek az illóolajok kicsit lecsillapítják az elménket is. Sok esetben már ennyi is elég. Elég, ha nem agyalunk, nem gondolkodunk állandóan, hanem az elménket is hagyjuk kicsit pihenni. A stresszoldásban is van néhány illóolaj, amely verhetetlen. Ilyen a rózsa, a kamilla, a levendula és a citromfű.

4. A fájdalomcsillapító hatású illóolajok

Ahogy idősödünk, úgy egyre több fájdalommal kell megküzdenünk. Egyik nap itt fáj, a másik nap ott fáj. Nem vehetünk be mindenféle fájdalomra fájdalomcsillapítót. Több okból sem. Ezek a gyógyszerek hozzászokást okoznak, sok kellemetlen mellékhatással rendelkeznek, és ha még idősebbek leszünk és valóban nagy fájdalmaink lesznek, már nem lesznek hatásosak.

A fájdalmat, az illóolajok is remekül csillapítják, így próbáljunk az illóolajok erejében bízni. Készíthetünk egy illóolajkeveréket is, amely nagyszerűen csökkenti a fájdalmat és a gyulladást is. Milyen illóolajokat használjunk a keverékbe? Gyömbért, borsmentát, rozmaringot, eukaliptuszt és levendula illóolajat.

Kapcsolódó cikkek

Teljes testes otthoni edzés gépekkel

Teljes testes otthoni edzés, nem csak profiknak

Nem kell konditerembe járni ahhoz, hogy formálhassuk alakunkat.

A vércukorszint normalizálása 5 lépésben

A vércukorszint normalizálása 5 lépésben

Vajon neked egészséges a vércukorszinted? Még ha így is gondolod, akkor sem lehetsz teljesen biztos benne.

Lepje meg gyermekét trambulinnal

Lepje meg gyermekét trambulinnal

A trambulin egy remek szórakoztató eszköz a gyermekünk számára.