Milyen cipőt válasszunk átmeneti időszakra munkába?

A munkavédelem terén számos felszerelés és ruhatípus közül választhatunk. Az összes kategória közül azonban alighanem a lábbelik a legnépszerűbbek. Ennek oka, hogy nem csak minden munka terén, de minden évszakra is megtalálhatjuk az ideális védelmet. Éppen ezért most többek között arra is választ adunk, milyen cipőt válasszunk átmeneti időszakra, munkába.
Milyen cipőt válasszunk átmeneti időszakra munkába?

Milyen szempontok szerint vásároljunk munkavédelmi cipőt?

A munkavédelmi cipők esetében egy kicsivel több mindent kell számba venni, mint egy rendes, hétköznapi lábbeli esetében. Ennek oka , hogy előbb jó eséllyel több órán át hordjuk majd, miközben a munkafolyamatok során keletkező és meglévő veszélyforrások ellen is védenünk kell magunkat. Éppen ezért az alábbi szempontokat érdemes figyelembe vennünk:

· munkavédelmi lábbelik méretezése

· cipő márkája

· cipő típusa

· védelmi képességek

· egyéb funkciók és jellemzők

Hogyan válasszunk szezonális munkacipőt?

A munkavédelemnek bár folyamatosan garantálnia kell a megfelelő szintű védelmet, de közben az is feltétel, hogy kényelmes viseletet biztosítson minden időjárási viszonyban. Ezért például egy bélelt munkavédelmi lábbeli, tavasszal, vagy nyáron a munkavállalók szempontjából roppant kényelmetlen lehet, hiszen abban folyamatosan izzadnak lábunk, ami így hőháztartásunkra is kihatna.

Ugyanígy az sem járható út, hogy egy nyári félcipő jellegű lábbeliben végezzük munkánkat tavasszal, vagy ősszel, hiszen ezek az időszakok igen szélsőségesek lehetnek hőmérsékletingadozás és csapadékmennyiség terén is.

Amennyiben tehát kifejezetten olyan lábbelit keresünk, ami tavasszal, ősszel, vagy a hűvösebb, csapadékosabb nyári napokon viselnénk szívesen, akkor az alábbi jellemzőket érdemes keresnünk:

· vízlepergetés

· jó szellőzés

· könnyű tisztíthatóság

Szezonális cipők munkavédelmi szempontból

Természetesen a kifejezetten átmeneti időjárásra tervezett munkavédelmi cipők esetében is elvárás, hogy rendelkezzenek minden szükséges, a munkavédelmi szabályokban lefektetett védelmi képességgel. A munkavállalók biztonságos munkavégzéshez való joga, ugyanis csak így garantálható. Ennek eredményeként, ha épp tavaszi, vagy őszi munkavédelmi cipőt keresnénk, akkor azoknak is rendelkezniük kell az alábbiak valamelyikével:

· orrmerevítő

· talplemez

· antisztatikus jellemzők

· ESD

· vízállóság

Összegezve

Az átmeneti időszakra tehát biztosan találhatunk megfelelő munkavédelmi cipőt, a teendőnk mindössze annyit, hogy tudjuk milyen munkavédelmi szabályoknak kell megfelelnie az adott lábbelinek, majd sorra vehetjük az általunk preferált jellemzőket is.

Kapcsolódó cikkek

A telefon tok 6 előnye

A telefon tok 6 előnye

Sok mobiltelefon tulajdonos szeretné, hogy mindig úgy tündököljön a telefonja, akárcsak új korában.

Hogyan készülnek az ízesített ginek?

Hogyan készülnek az ízesített ginek?

Az alábbi cikkben többek között azzal foglalkozunk, hogy hogyan készülnek az ízesített ginek, milyen íz világokkal és főbb típusokkal találkozhatunk italok terén.