Hogyan lesz mutatós a balkonláda ősszel is?

Lassan bizony hervadásnak indulnak a balkonláda nyári lakói, helyüket pedig sok esetben nem veszi át semmi. Pedig nem lehetetlen ősszel is mutatósat alkotni, csak a megfelelő növényeket kell a helyükre tenni. Ilyenkor se mondj le tehát a színes erkélyről, csak fogadd meg a mostani tanácsainkat!
Hogyan lesz mutatós a balkonláda ősszel is?

Mit ültessünk az őszi ládába?

Szerencsére számtalan virág közül válogathatunk, ha szeptembertől is szeretnénk vidám teraszra kimenni egy kicsit pihenni. A novemberig fagyokig sokan boldogan elvannak a hűvösebb éjszakákon is.

Árvácska

Hát persze, hogy az árvácska! Az egyik legjobb választás, ha kezd hidegre fordulni az időjárás. A jolly joker növény többféle árnyalatban és méretben kapható, így aztán lehetőség van csak ebből megalkotni egy kis sarkot. A szivárvány árnyalataiban pompázó virág nagyon szereti a napos, illetve a félárnyékos területeket. Amennyiben pedig folyamatosan eltávolítjuk az elhervadt részeket, akkor újabb és újabb bimbókat hoz a számunkra. Érdemes tehát pár színben beszerezni belőle, hiszen még hónapokig díszítheti a balkonládát.

Őszi rózsa

Klasszikusnak számít az őszi rózsa is, amely általában tömegesen ültetve lesz a legszebb. Tehetjük a fűszernövények mellé, de díszsalátával is igazán egyedien mutathat. Akinek esetleg kisebb előkertje is van, ő oda is tehet belőle, hiszen nagyon szereti a napos helyeket és a sok vizet.

Krizantém

Az ősz nagy slágere a krizantém, amely általában a Mindenszentekkor a temetőbe vitt virágok közül is a legnagyobb számban megjelenő növény. Nem véletlen, hiszen hidegtűrésben kiemelkedő fajta, amit más néven anyavirágnak is hívnak. Kínában ez a típus az ősz jelképe, de tulajdonképpen egész Ázsiában nagy tiszteletben tartják. Ennek a virágzása jelzi a tél közeledtét, ami azt is jelenti, hogy ez az ősz utolsó színes darabja is egyben. A bimbók előbukkanásához napi 13-14 óra sötétségre van szüksége. Balkonládába azonban inkább az alacsonyabb fajtákat érdemes tenni, amik nem nyúlnak majd túl a több virágon.

Díszkáposzta

Valószínűleg mostanra már mindenki hallott a díszkáposztáról, amely egy ehető növény, amely még jól is mutat. Színes és fodros levelei miatt rendkívül kellemes hatással van a balkonládára, hiszen még virág sincs, mégis könnyen díszíthető vele az egész erkély. Ő is egy olyan fajta, amelyet inkább csoportosan érdemes ültetni, hogy igazán mutatós legyen.

Összegezve

Ősszel is lehet tehát színes balkonládánk, ehhez csak hidegtűrő növényekre van szükség. Választhatjuk a nagy slágert, az árvácskát, de jó megoldás lehet az őszi rózsa és persze a tél előtt utolsónak nyíló krizantém is. Ezekhez csak pár eszközre van szükség, és már ültethetőek is. Szerencsére a Gardena kerti kiegészítők ára rendkívül kedvező, így nagyobb anyagi befektetésre sincsen szükség.

Kapcsolódó cikkek

A legszebb dekorációk az őszi hangulatért

A legszebb dekorációk az őszi hangulatért

Összegyűjtöttük a legszebb dekorációkat az őszi hangulatért, amikkel garantáltan hangulatossá varázsolhatjuk otthonunk minden szegletét.

Mennyibe kerül az óvodakezdés?

Mennyibe kerül az óvodakezdés?

Megérkezett az ovis kellékek listája? Vajon ez is olyan drága, mint az iskolakezdés? Pizsamára és lepedőre is szükség lesz? Itt megtudhatod!

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a 6 leggyakoribb kérdést és választ a napelemmel kapcsolatban, hogy mindenki konkrétabb képet kaphassunk ebben a témában.