Hogyan lesz mutatós a balkonláda ősszel is?

Lassan bizony hervadásnak indulnak a balkonláda nyári lakói, helyüket pedig sok esetben nem veszi át semmi. Pedig nem lehetetlen ősszel is mutatósat alkotni, csak a megfelelő növényeket kell a helyükre tenni. Ilyenkor se mondj le tehát a színes erkélyről, csak fogadd meg a mostani tanácsainkat!
Hogyan lesz mutatós a balkonláda ősszel is?

Mit ültessünk az őszi ládába?

Szerencsére számtalan virág közül válogathatunk, ha szeptembertől is szeretnénk vidám teraszra kimenni egy kicsit pihenni. A novemberig fagyokig sokan boldogan elvannak a hűvösebb éjszakákon is.

Árvácska

Hát persze, hogy az árvácska! Az egyik legjobb választás, ha kezd hidegre fordulni az időjárás. A jolly joker növény többféle árnyalatban és méretben kapható, így aztán lehetőség van csak ebből megalkotni egy kis sarkot. A szivárvány árnyalataiban pompázó virág nagyon szereti a napos, illetve a félárnyékos területeket. Amennyiben pedig folyamatosan eltávolítjuk az elhervadt részeket, akkor újabb és újabb bimbókat hoz a számunkra. Érdemes tehát pár színben beszerezni belőle, hiszen még hónapokig díszítheti a balkonládát.

Őszi rózsa

Klasszikusnak számít az őszi rózsa is, amely általában tömegesen ültetve lesz a legszebb. Tehetjük a fűszernövények mellé, de díszsalátával is igazán egyedien mutathat. Akinek esetleg kisebb előkertje is van, ő oda is tehet belőle, hiszen nagyon szereti a napos helyeket és a sok vizet.

Krizantém

Az ősz nagy slágere a krizantém, amely általában a Mindenszentekkor a temetőbe vitt virágok közül is a legnagyobb számban megjelenő növény. Nem véletlen, hiszen hidegtűrésben kiemelkedő fajta, amit más néven anyavirágnak is hívnak. Kínában ez a típus az ősz jelképe, de tulajdonképpen egész Ázsiában nagy tiszteletben tartják. Ennek a virágzása jelzi a tél közeledtét, ami azt is jelenti, hogy ez az ősz utolsó színes darabja is egyben. A bimbók előbukkanásához napi 13-14 óra sötétségre van szüksége. Balkonládába azonban inkább az alacsonyabb fajtákat érdemes tenni, amik nem nyúlnak majd túl a több virágon.

Díszkáposzta

Valószínűleg mostanra már mindenki hallott a díszkáposztáról, amely egy ehető növény, amely még jól is mutat. Színes és fodros levelei miatt rendkívül kellemes hatással van a balkonládára, hiszen még virág sincs, mégis könnyen díszíthető vele az egész erkély. Ő is egy olyan fajta, amelyet inkább csoportosan érdemes ültetni, hogy igazán mutatós legyen.

Összegezve

Ősszel is lehet tehát színes balkonládánk, ehhez csak hidegtűrő növényekre van szükség. Választhatjuk a nagy slágert, az árvácskát, de jó megoldás lehet az őszi rózsa és persze a tél előtt utolsónak nyíló krizantém is. Ezekhez csak pár eszközre van szükség, és már ültethetőek is. Szerencsére a Gardena kerti kiegészítők ára rendkívül kedvező, így nagyobb anyagi befektetésre sincsen szükség.

Kapcsolódó cikkek

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a 6 leggyakoribb kérdést és választ a napelemmel kapcsolatban, hogy mindenki konkrétabb képet kaphassunk ebben a témában.

Hogyan védekezzünk a vadak ellen a kertben?

Hogyan védekezzünk a vadak ellen a kertben?

Most azzal foglalkozunk részletesebben, hogyan védekezzünk a vadak ellen a kertben, és milyen eszközök is állnak rendelkezésünkre ezen a téren.

Hogyan lesz mutatós a balkonláda ősszel is?

Hogyan lesz mutatós a balkonláda ősszel is?

Ősszel sem lehetetlen mutatós balkonládát összehozni. Ehhez csak hidegtűrő növényekre van szükség, mint az árvácska, vagy éppen a krizantém.