A legszebb dekorációk az őszi hangulatért

Most hogy végre teljesen elérkezett az ősz hozzánk is bizonyára szeretnénk, hogy otthonunk is tükrözze azt a hangulatot, amit az őszi napok tartogatnak, így ideje kidekorálni otthonunkat. Mostani cikkünkben megemlítjük a legszebb dekorációkat az őszi hangulatért.
A legszebb dekorációk az őszi hangulatért

Őszi kopogtató

Sokan imádják a kopogtatókat és minden évszakhoz beszereznek egyet, amivel igazán kitűnhet házunk a tömegből. A legjobb a kopogtatókban, hogy nem foglalnak sok helyet és akár mi magunk is elkészíthetjük őket, ősszel tobozokból, ágakból és levelekből is készülhet.

Leveles, virágos dekorációk

Ha őszi hangulatot szeretnénk teremteni, akkor mindenképp a levelekkel kell kezdenünk hiszen ősszel csodálatos színekben pompáznak. Ezeket a színes leveleket bátran keressük a koszorúkban vagy akár virágokkal együtt csokorban elhelyezve.

Szezonális zöldség, gyümölcs díszek

Általában ősz hallatán mindennyájunknak a tök az, ami legelőször eszünkbe jut, szerencsénkre számos tök dekoráció közül válogathatunk ősszel szín, méret és forma szerint is. Ha valami egyedire vágyunk, akkor remek megoldás lehet például egy őszi gyümölcskosár is, amikbe lehet füge, szőlő esetleg alma is vagy dió. Nagyon kreatív őszi dekorációt készülhet még például gesztenyéből is, például egy gesztenyés tál.

Ezen a téren rengeteg ötletet találhatunk még a különböző lakberendezési boltoknál és webáruházaknál is. Amennyiben kifejezetten magyar kezek által készített dísztárgyakat keresünk, akkor érdemes a magyar termékek boltjait keresnünk.

Őszi faldíszek

Őszi dekorációként nagyon jól jönnek a faldíszek azoknak, akiknek nincs sok hely lakásukban vagy csak szeretnék feldobni falukat. Az őszi fali dekorációkat mindenképp próbáljuk meg az ősz színeiben beszerezni, hogy jobban átadják az évszak hangulatát.

Meleg, puha takarók

A takarók azon kívül, hogy a hidegebb napokon melegen tartanak mindet még dekorációnak is tökéletesek, hiszen akár az ágyra leterítve vagy a kanapéra helyezve rögtön az egész ház sokkal otthonosabbnak és melegebbnek tűnik tőle. Nagyon jó választás lehet például a barna árnyalataiban keresni szőrös ágytakarókat, hiszen színük is illik dekorációinkhoz és melegen is tart minket.

Őszi és semleges kiegészítők keveréke

Szokták mondani, hogy néha még a jóból is megárt a sok, nos ez az őszi dekorációk terén sincs másképp. Semmiképp se legyen otthonunkban minden ugyanolyan sárga színű még akkor se, ha ez a szín emlékeztet mindet a legjobban az őszi napokra. A legjobb megoldás ha ezeket a meleg színeket keverjük semleges színekkel, mint például barna vagy a szürke árnyalatai, de lehet akár fehér is.

Gyertyák és mécses tartók

Az igazi meghitt őszi hangulat megteremtéséhez elengedhetetlenek a gyertyák és a dizájnos mécses tartók. Gyertyák terén különféle illatosított darabokat is találhatunk, amik által igazi őszi hangulatot érhetünk el, amiben a gyertya pislákolása is nagy szerepet játszik.

Az illatos őszi gyertyák népszerűsége nem véletlenül töretlen évről-évre. Amellett, hogy magukban is remek őszi díszek, az enyhén fűszeres illatok és az általuk biztosított meleg pislákoló fény igazán testközelbe hozza esténként az őszi hangulatot.

Összegezve

Az őszi dekoráció kialakítására számos lehetőségünk van tehát, aminek terén fontos, hogy a szezonális színek előtérbe kerüljenek, de ne túlzottan. Szerencsére ezen a téren a kézzel készített dekorációk igen népszerűek és egyszerűen elkészíthetők.

Kapcsolódó cikkek

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

A 6 leggyakoribb kérdés és válasz a napelemmel kapcsolatban

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a 6 leggyakoribb kérdést és választ a napelemmel kapcsolatban, hogy mindenki konkrétabb képet kaphassunk ebben a témában.

Mennyibe kerül az óvodakezdés?

Mennyibe kerül az óvodakezdés?

Megérkezett az ovis kellékek listája? Vajon ez is olyan drága, mint az iskolakezdés? Pizsamára és lepedőre is szükség lesz? Itt megtudhatod!

Rozsdamentes postaláda – az igazán hosszú élettartammal rendelkező levélszekrény

Rozsdamentes postaláda – az igazán hosszú élettartammal rendelkező levélszekrény

A tökéletes postaláda kiválasztására nem minden esetben szentel elegendő figyelmet a lakóközösség.