Alapvető kéziszerszámok vízvezeték-szerelők számára

A vízvezeték-kígyó a vízvezeték-szerelők készletének alapvető eszköze. Ez az eszköz nagyban megkönnyíti a vízvezeték-szerelési munkákat. Bár a megfelelő használatához sok gyakorlásra van szükség, segíthet pontosan látni, hogy hol van a probléma, és megmentheti a munkálatot. A vödröt könnyű figyelmen kívül hagyni, pedig számos vízvezeték-szerelési munkánál nélkülözhetetlen. Íme néhány tipp a vödör vásárlásához: kerülje az olcsó műanyag vödröket és válasszon strapabíró műanyagot.
Alapvető kéziszerszámok vízvezeték-szerelők számára

Az elemlámpa több okból is elengedhetetlen vízvezeték-szerelő eszköz. Olcsó és könnyen hordozható, és különösen hasznos, ha sötét helyen követ nyomon egy szivárgást. Egy másik hasznos szerszám a karmos kalapács. Ezeknek a szerszámoknak van egy tompa vége a leütéshez és egy fogazott vége a csavarok és szögek eltávolításához. Jó ötlet, ha mindkét szerszámot készenlétben tartja, mivel gyakran fogja használni őket, különösen, ha szűk helyeken dolgozik.

A csőkulcs a csövek menetének vágására és a szerelvények befogadására szolgáló szerszám. A vízvezeték-szerelők általában két csőkulcsot használnak, az egyik a csövet tartja a helyén, míg a másik az anyát forgatja. A szerelőknek szükségük van még egy félhold alakú szerszámra és egy X-alakú kalapácsra. Ezeket a szerszámokat a csapok és csapok kinyitásához használják. Néhány szerszám nélkülözhetetlen a vízvezeték-szerelő készletében.

A csővágó használata nagyszerű módja annak, hogy egy csövet szükséghelyzetben elvágjon. A fémfűrésszel ellentétben a csővágóval könnyedén, erőfeszítés és rendetlenség nélkül vágható el egy cső. Szűk helyeken is praktikus. Olyan méretet kell vásárolnia, amely megfelel a beépíteni kívánt csövek átmérőjének. És ne feledkezzen meg a fogóról és a kalapácsról sem.

A leggyakoribb szerszám, amellyel rendelkeznie kell, a dugattyú. Ezek olcsók, és sokféle méretben kaphatók. A legfontosabb, hogy mindig tartson magánál több dugattyút. Ha bizonytalan a szükséges csavar méretét illetően, vásároljon egy nagyobbat. Kettőnek kell lennie belőlük. Nem feltétlenül szükséges, hogy mindenféle csavarkulcs legyen a készletében.

Kapcsolódó cikkek

A legszebb dekorációk az őszi hangulatért

A legszebb dekorációk az őszi hangulatért

Összegyűjtöttük a legszebb dekorációkat az őszi hangulatért, amikkel garantáltan hangulatossá varázsolhatjuk otthonunk minden szegletét.

A lépcsők mellé - 4 megoldás a lépcsők mellé – is helyezhetünk dekorációs elemeket.

4 megoldás a lépcsők mellé

Az emeltre vezető lépcsők melletti résszel nem sokan foglalkoznak, pedig ez kis sziget lehet az otthonunkban. Egy olyan sziget, amelyre jólesik rápillantani.

Milyen gyakran kell mosni a paplanhuzatot?

Milyen gyakran kell mosni a paplanhuzatot?

A tiszta paplan érdekében rendszeresen mossa ki.