Lepje meg gyermekét trambulinnal

A gyerekek szeretnek futkározni, ugrándozni, egyszóval a szabad levegőn játszani és időt eltölteni. Szükségük is van a nagymozgásos tevékenységekre, hiszen a mozgás nem csak az egészségüknek tesz jót, hanem fejleszti a koordinációt, az állóképességet és a motoros készségeket. Miért is örülhet a gyermekünk, ha meglepjük egy trambulinnal? Mutatjuk a válaszokat!
Lepje meg gyermekét trambulinnal

5 ok, amiért a gyermekünk örülni fog a trambulinnak

Hamarosan itt a tavasz, majd a nyári szünet. A szülőknek sok esetben okoz komoly fejtörést, hogy mivel is kössék le a gyereket. A gyerekek szeretnek a kertben, az udvaron játszani. Igaz, nagyon kreatívak tudnak lenni akkor is, ha nem adunk a kezükbe konkrét játékokat, de minél több és érdekesebb játékot találnak az udvaron, annál nagyobb kedvvel töltik kint a szabadidejüket.

A friss levegőn eltöltött idő nagyon fontos a gyermek fejlődésének szempontjából. A szabadban eltöltött idő a szellemi, a testi és a mentális fejlődésüket is elősegíti. Nem véletlen, hogy az iskolában is kiterelik a gyerekeket az udvarra, hiszen a tiszta és friss levegő fokozza a koncentrálási és a tanulási képességeket. A kültéri levegő az immunrendszerre is pozitívan hat, míg a mozgás, a koordinációt és a nagymozgást fejleszti. Ez az egyik ok, amiért a trambulin hasznos eszköze lehet a kinti játéknak.

A gyerekek mindent szivacsként szívnak magukba, a pozitív és a negatív dolgokat is. A trambulin nem egyszerűen egy játék, hanem az aktív életmód egy remek eszköze is. Nem csak fitten tartja a gyermeket, de a mozgás szeretete is kialakul benne. Általában azok a felnőttek szeretik az aktív életmódot, akik gyerekként is ilyen életet éltek. A gyermek testi fejlődését is szolgálja ez az eszköz, hiszen a trambulinon való mozgás egyfajta sporttevékenységnek is tekinthető.

A nyári szünetben sok gyerek unatkozik és vágyik vissza az iskolába a társai közé. Mikor nem fog unatkozni a gyermek a meleg hónapokban? Ha olyan dolgokat csinálhat, ami leköti, ami szórakoztatja. A harmadik ok, amiért a gyermekünk imádni fogja a trambulint, nem más, minthogy remek és önfeledt pillanatokat, perceket, órákat élhet át a trambulinon ugrálva. Meghívhatjuk a kis barátait is, így még a szociális kapcsolatai is épülnek, a barátságai is megerősödnek.

Ha a gyermek elaludt, akár mi, szülők is edzhetünk a trambulinon, hiszen a rendszeres használatával, fittek és edzettek maradhatunk. De nagyon jó közös program, ha a gyerekkel együtt ugrándozunk ezen az eszközön. A közösen eltöltött időt, a közös élmények és emlékek csak megerősítik a gyerekkel való kapcsolatunkat. A trambulinozás is egy jó lehetőség a szülő-gyermek kapcsolat megerősítésére.

Az ötödik ok, amiért érdemes egy trambulinba beruházni (lásd pl. a www.hawaj.hu kínálatát), az az, hogy biztonságban tudjuk a gyermekünket. Ha a kert olyan játékokkal van tele, ahol a gyermek szeret lenni, ahol élvezettel tölt el minden percet, akkor soha nem fog unatkozni és mi is jobban érezhetjük magunkat, ha a közelünkben tudhatjuk a csemeténket.

Kapcsolódó cikkek

Néhány tipp segíthet - Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt – hogy a munka ne tegyen bennünket tönkre.

Ha eleged van a munkából, mert már a szépségednek is árt

A sok munka akár meg is betegíthet. Mivel a munkánkra szükségünk van, így néhány praktikát kell az életünkbe bevezetnünk, hogy ne öregedjünk olyan nagyon gyorsan.

A legjobb módja a meditáció tanulásának

A legjobb módja a meditáció tanulásának

Akár a következő szintre szeretnéd emelni a meditációs készségeidet, akár csak most kezded, többféleképpen tanulhatsz meditálni.

A méregtelenítés - 6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért – nagyon fontos az egészségünk megőrzése érdekében.

6 egyszerű trükk az egészséges nyirokrendszerért

A nyirokrendszer tisztítása, karbantartása fontos, hiszen, ha gondok vannak a nyirokrendszerünkkel, úgy számtalan betegséggel kell szembenéznünk.