Az aranyékszer árainak alakulása

Mitől függ az ékszerek ára? Hogy alakul az arany árfolyama 2021-ben? Kattints, és megtudhatod, mikor érdemes megvenni a fehérarany eljegyzési gyűrűket.
Az aranyékszer árainak alakulása

A nemesfémből készült ékszerek mindig magas árkategóriában mozognak. A pénztárcánkat viszont már egy kis emelkedés is megterhelheti. Tervezett ékszervásárlás előtt érdemes követni az árak alakulását. Nem mindegy ugyanis, mennyiért vásárolhatók meg a vágyott gyűrűk fehéraranyból eljegyzésre vagy más alkalomra. Cikkünkben áttekintjük, mi határozza meg az árakat és mi jellemző idén.

Mitől függ az arany ára?

Az, hogy mennyiért kapható ez a különleges anyag, komplex folyamatok eredménye. Nem elhanyagolható a tőzsde alakulása, de a többi tényező sem.

A nemesfém

Ez a csodaszép anyag természetesen jelen van a tőzsdén, kereskedelmi egysége az uncia. Árfolyama 1 uncia USA dollárban megadott értékét jelenti. Kimondottan keresett, hiszen értékállósága miatt a kockázatkerülés kiváló eszköze. Számos tényező alakítja az aktuális árakat.

· Gazdasági folyamatok a világban.

· A kereslet és a kínálat viszonya.

· Az infláció mértéke.

· A forint-dollár árfolyam.

Az ékszeralapanyag

Természetesen az említett fém gramm ára a fent megadott árfolyamoktól függ. Mindazonáltal más is befolyásolja 1 gramm árát. Ilyen például a minősége (pl. tört- vagy színarany), és tisztasága.

Aranyékszer árak

Meglepő, de az ár ebben az évben inkább leszálló ágban van. Jelenleg 1750 dollár körül vásárolható meg a tőzsdén. Ez alacsonyabb, mint az év korábbi részében, amikor 1800 dollár felett mozgott.

A tendencia meglepő a jelenlegi kockázatos gazdasági helyzetben is. Ezt a nemesfémet ugyanis óvatosságból is gyakran keresik a piacokon, tehát megvásárlása segíti a kockázatkerülést. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy egy komoly árcsökkenés az arany esetében fellendíti a vásárlási kedvet, mely ismét enyhébb fellendülést okoz.

Az árak alapvető csökkenése az ékszerárak terén is enyhe lejtmenetet eredményez. Így a vásárlók valamivel kedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá kedvenc darabjaikhoz.

Összegezve: Az aranyékszerek árát rengeteg tényező befolyásolja. Mivel a tőzsdén is kereskednek ezzel az anyaggal, világszintű gazdasági folyamatok hagynak nyomot rajta. A gramm ára pedig attól is függ, milyen tisztaságú és minőségű anyagról van szó. Az év második felében a nemesfém ára csökkenést mutat. Ez kedvező lehet az ékszerkészítők és a vásárlók számára.

Kapcsolódó cikkek

Outfitek fehér farmerrel

Outfitek fehér farmerrel

Idén ez a sikkes nadrágfazon a nők kedvence.

Ékszer trendek

Ékszer trendek

Eljött a a merész, kijelentő ékszerek ideje.

Őszre tervezzük meg - Inspirációk az őszi ruhakollekció kialakításához – milyen ruhákra van szükségünk.

Inspirációk a ruhakollekció kialakításához

Hamarosan betoppan az ősz. Jó, ha felkészültek vagyunk, és alaposan rendet rakunk a ruhásszekrényünkben és felmérjük, hogy milyen ruhákat kell még beszereznünk a hideg napok érkezése előtt.