Három módja, ahogy a meditáció segít a sportolóknak

A válasz arra a kérdésre, hogy "Miért meditálnak a sportolók?", meglepő lehet.
Három módja, ahogy a meditáció segít a sportolóknak

Nem csak a mentális egészségre gyakorolt előnyök miatt. A sportolók a meditációt használhatják a stressz és a fájdalom kezelésére, amelyek elkerülhetetlenek az élsportban. Sőt, sok profi sportoló esküszik a gyakorlatra, és még a meccsek szélén is gyakorolják. Még olyan szupersztárok is használják, mint LeBron James, aki nemrég szerződést kötött a világ legnépszerűbb meditációs alkalmazásával, a Calm-mel.

A sportolók arról is beszámolnak, hogy a meditáció segít nekik céljaik elérésében. A fokozott tudatosság révén a sportolók azonosítani tudják elméjük "árnyékterületeit", amelyek nehéz mentális állapotba hozzák őket. Ezután azon dolgozhatnak, hogy megoldják ezeket a problémákat, hogy elérjék céljaikat. És mivel a stressz befolyásolhatja a sportolók teljesítményét, a meditáció segíthet nekik koncentrálni és megelőzni a sérüléseket. Ez mindenki számára előnyös helyzet. Íme három módja annak, hogy a meditáció segít a sportolóknak.

Sokan úgy találhatják, hogy a meditáció túl nehéz, érdektelen vagy kényelmetlen. Azonban nem lehetetlen meditálni, ha naponta egy kis időt szánsz rá. Nem kell hosszúnak lennie - már 5-10 perc is elég lehet. A meditációhoz nem feltétlenül szükséges fizikai mozdulatlanság - bármi, ami segít az elméd összpontosításában, meditációnak tekinthető. Ezért sok sportoló használ meditációt edzés közben.

A meditáció használata az edzőteremben fantasztikus módja a stressz csökkentésének és a teljesítmény javításának. Az elegendő alvás az edzés egyik legfontosabb szempontja. Ha nem alszol eleget, nem lesz meg a súlyemeléshez szükséges regenerálódás. A meditáció is segít abban, hogy jobban aludj, ami létfontosságú a regenerálódáshoz. Amellett, hogy javítja az általános teljesítményedet, a meditáció javítja a koncentrációs képességedet az edzőteremben. Ez több izomnövekedést és nagyobb erőt jelent.

Miért használnak meditációt a sportolók? Számos tanulmány kimutatta, hogy a meditáció pozitív hatással van a sportteljesítményre. Azok a sportolók, akik rendszeresen meditálnak, csökkent szorongást és jobb összpontosítást tapasztalnak. A meditáció az egyik leghatékonyabb módja az intenzív edzések alatti teljesítmény javításának, és a mentális gondozás más formáinak kiegészítésére is használható. Nem szabad azonban összekeverni a mentális egészségügyi ellátással, hanem szakmai segítséggel együtt kell alkalmazni. Ha alternatív módszert keresel a stressz-szinted kezelésére, próbáld ki ezt:

A kutatók a tudatosságot a végrehajtó funkciók, köztük a döntéshozatal és a memória javulásával hozták összefüggésbe. Ezek az összefüggések azonban nem meggyőzőek. További tanulmányokra van szükség a mindfulness és a végrehajtó funkciók közötti kapcsolat feltárásához a sportban. Egyelőre azonban egyértelmű, hogy azok a sportolók, akik gyakorolják a mindfulness-t, jobban tudnak az edzésükre koncentrálni, mint azok, akik nem meditálnak. Ha új módszert keres a teljesítménye javítására, próbálja ki a mindfulness meditációt.

Kapcsolódó cikkek

Légiósok az NB 1-ben

TOP nemzetek az NB 1-ben

Megnéztük, hogy mely országokból van a legtöbb légiós a magyar élvonalban, és hogy milyen tendenciákat lehet levonni az előző évekhez képest.

Milyen kerékpársport szakágak léteznek?

Milyen kerékpársport szakágak léteznek?

A piaci igényekhez igazodva, a kerékpároknak széles a választéka. Némelyik a nyári olimpiai játékok tagja, de akad olyan is, amelyet az ember csak úgy érzésből tekeri, hajtja.

E-sport a Bundesligában

E-sport játékosok a Bundesligában

Már van virtuális Bundesliga is.