Közeledik az óvodai beiratkozás: mire lesz szükség?

Az óvodai beiratkozás fontos pont a csemeték és a szülők életében is. Új korszak kezdődik, melyben sokkal kötöttebb napirendhez és szabályokhoz kell alkalmazkodni. Sok szülő feleslegesen sokat stresszel a szükséges felszerelésen. Pedig ha van előttünk egy tuti lista, gyerekjáték a kiegészítők beszerzése. Az alábbiakban leírjuk, mire lesz szükség az óvodában.
Közeledik az óvodai beiratkozás: mire lesz szükség?

Ovis zsák

Főként a váltóruhák tárolására szolgál az ovis zsák, melyből szerencsére találunk cuki mintás és vidám darabokat. Általában 60x42-es méretben kapható, ezekhez vállfa is tartozik.

Törekedjünk zsebes, cipzáras terméket beszerezni. A zsebek ugyanis hasznosak a további felszerelés tárolására.

Óvodai tisztasági csomag

Gyermekkorunkból halvány emlékeink lehetnek a tisztasági csomagról. De mi is volt benne pontosan? Az alábbiakra biztos szükség lesz:

· törölköző

· fogkefe

· fogkrém

· szappan

· WC papír

· zsebkendő

· fésű

· lányoknál csatok és hajgumi

Intézménytől is függ a csomag pontos tartalma. Vannak óvodák, ahol bizonyos termékeket biztosítanak, így nincs mindenre szükség. Más helyeken viszont plusz dolgokkal bővül a lista.

Ovis ruhatár

Ha gyermekünk eddig is aktív életet élt, a meglévő ruhák valószínűleg elegendőek lesznek az óvodai léthez is. Arra kell figyelnünk, hogy benti és kinti tevékenységekre alkalmas felszerelés is rejtőzzön a zsákban. S természetesen egy átlagos váltóruha minden nap legyen, hiszen „baleset” esetén ebbe kell átöltözni.

A következő kiegészítőket könnyű elfelejteni, pedig szükségesek:

  • pizsama

  • tornaruha

  • benti cserecipő

  • gumicsizma

  • esőkabát

  • tartalék meleg pulóver

Felszerelés óvodai tornaórára

Már említettük, hogy a tornaórához is külön felszerelés kell. Ez általában rövidnadrágból, pólóból és tornacipőből áll. Érdemes itt is nagyon figyelni az intézményi tájékoztatón, hiszen helyenként változhat az elvárás.

Kiegészítők alváshoz

Az egyik legnagyobb stresszt a délutáni alvás okozhatja a kicsiknek. Ha nem kényelmes és megszokott a hely, nehezen jön álom a szemükre.

Amit szülőként megtehetünk, hogy megfelelő paplant, párnát és lepedőt szerzünk be a gyermek részére. Manapság kaphatók gyönyörű mintás ágyneműhuzatok ovisoknak, melyek nyugtató hatással lehetnek rájuk. Ha kemény fektetőn kell aludni, akkor vastag, steppelt derékalj javasolt, szintén mesefigurás kivitelben.

Egyes intézményekbe az alváshoz pizsamán kívül semmit nem kell vinni, s helyben gondoskodnak minden másról.

Összefoglalás: Amikor közeledik az óvodai beiratkozás, érdemes áttekinteni az óvoda által kiadott listát, s mindenből jó minőségű terméket beszerezni. Azoknak a szülőknek, akik félnek, hogy bármit elfelejtenek, cikkünkben általános képet adtunk a felszerelésről.

Kapcsolódó cikkek

A játékok szerepe a gyermek fejlődésében

A játékok szerepe a gyermek fejlődésében

A játékok fontos szerepet játszanak a gyermek készségeinek fejlődésében.

Közeledik az óvodai beiratkozás: mire lesz szükség?

Közeledik az óvodai beiratkozás: mire lesz szükség?

Az óvodai beiratkozás fontos pont a csemeték és a szülők életében is. Új korszak kezdődik, melyben sokkal kötöttebb napirendhez és szabályokhoz kell alkalmazkodni.