Figyeljünk oda az autónk szélvédőjére, mert komoly gondokat okozhat a sérülése!

A legkisebb sérülésre is kellő figyelmet kell fordítani, nehogy komolyabb gondunk legyen belőle.
Figyeljünk oda az autónk szélvédőjére, mert komoly gondokat okozhat a sérülése!

Hidegebb hónapokban alapvetően talán némileg többször fordul elő, hogy rosszabbak a látási viszonyok autózás közben, mint nyáron. A ködös reggelek, a bepárásodó ablakok, a melegebb hónapokban ritkábbak, különösen a leengedett ablak mellett. Ilyenkor ráadásul az útviszonyok is rosszabbak, gyakran jegesek az utak, de az ónos eső sem segíti a könnyed kocsikázást.

Ilyen körülmények között még gyakoribb, hogy nem tudunk kikerülni egy kátyút, amiből bármikor felpattanhat egy kő akár a szélvédőnkre is. Ez persze egyébként is mindennapos jelenség, egyáltalán nincs rá recept, hogy milyen módon lehet elkerülni a kőfelverődést – akadnak, akik nem futnak bele, míg mások akár többször is. Ilyenkor célszerű azonnal szakemberhez fordulni, például itt: szélvédő javítás Budapest. A cél az ilyen esetekben mindig az, hogy a gyári autóüveget sikerüljön megmenteni.

A gyors reakció pedig azért fontos, mert ha időben fordulunk hozzáértőkhöz, nem szennyeződik a szélvédő, könnyebb lesz javítani, amíg még tiszta. Előfordulhat olyan eset is, amikor nem csak egy ilyen általános karcolást szenved el az autó, hanem egy csillag alakú repedés keletkezik a szélvédőben. A szélvédő javítás fix áron szakemberei ebben is gyors megoldást kínálnak, akár néhány óra alatt. Az ilyen sérüléseket viszont nem szabad elhanyagolni, hiszen könnyen lehet, hogy a repedés átfut az üvegen, és az egyszerű javítás helyett a végén egy teljes üvegcsere vár majd ránk – miközben, ha időben cselekedtünk volna, megelőzhettük volna a kiadásokat és a bajt.

A cég szolgáltatásai között továbbá szerepel a fűtőszálas szélvédők javítása, de ha nagyobb a gond, a szélvédők cseréjében is számíthatunk rájuk. Abban az esetben sem kell tovább keresgélnünk, ha az autónk lámpájának lenne szüksége némi javításra, hiszen amikor már átláthatatlanná válik a búra, polírozással még orvosolható a dolog.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Használt luxusautó: van ilyen? Megéri?

Használt luxusautó: van ilyen? Megéri?

Amikor használt autót vásárolunk, ha megtehetjük szeretnénk minél jobb minőségű, akár prémium kategóriás modellt választani.

Hogyan segíthetnek az elektromos járművek a klímasemlegességen?

Hogyan segíthetnek az elektromos járművek a klímasemlegességen?

Elektromos járművekkel sokat tehetünk a környezetvédelemért.