Mi is az a traileres autómentés?

A tréleres autómentés egy roppant praktikus megoldás az elakadt, vagy sérült járművek szállítására. Az alábbi cikkben éppen ezért azzal foglalkozunk, hogy mi is az a traileres autómentő és milyen előnyei vannak ennek a mentési megoldásnak.
Mi is az a traileres autómentés?

Mi az a tréleres jármű mentő?

A tréler segítségével egy vagy akár több jármű is szállíthatóvá válik. Többek között ennek is köszönhetően ez a szállítási forma a legolcsóbb megoldás, ha nagy távolságra kell valamilyen járművet, vagy gépet szállítani. Az autómentésre használt trélerek felépítménye általában alumínium, amin ki vannak alakítva rögzítési pontok, ahol a járműveket rögzíthetjük.

Egy tréler segítségével nem csak egyszerű személygépjárművek szállíthatók, hanem többek között:

· kisbusz,

· lakókocsi,

· munkagép,

· teherautó,

· motorkerékpár is.

Mikor érdemes tréleres autómentőt használni?

A tréleres autómentést általában akkor szokták alkalmazni, ha a gépjármű futóműve sértetlen és az autó a kerekein állva szállítható. A járműveket ugyanis általában felhúzzák a trélerre és a kerekeknál önfeszítő hevederrel, spaniferrel rögzítik.

Autószállításhoz, használtautó szállításhoz, vagy többféle jármű szállításához kifejezetten ajánlott a tréler, hiszen ahogy már említettük több járművet is lehetséges rajta szállítani, így költséghatékony megoldást kínál ilyen esetekre. Persze ehhez egy megbízható szakértő is szükség van, így például ha traileres autómentés gyorsan, Harkányban lenne szükségünk, akkor az alábbi elérhetőségeken érdemes érdeklődni:

· +36 70 946 1112

· +36 70 660 4868

A tréleres autómentés előnyei

A tréleres autómentőnek már korábban említettük, hogy számos előnye van. Az alábbiakban ezeket részletezzük kicsit:

Hatékony szállítási módszer

Az ilyen autómentési megoldás egyik előnye tehát, hogy a tréler rakfelülete úgynevezett teli platós, ami azt jelenti, hogy a teljes rakfelület használható, így lehetőség nyílik az autómentésen és az autószállításon kívül még munkagépek, motorok, raklapos áruk szállítására is. Mindemellett a rámpa az utánfutó teljes szélességén bárhová helyezhető, így bármilyen járműszállítás kivitelezhető vele, egészen a kis személyautóktól kezdve a furgonszállításig.

Sérülésmentes szállítást tesz lehetővé

A trailer nagy előnye az alacsony kialakítása és mindemellett még a rakfelület teljes 5 méteres hossza lebillenthető egészen a földig, így szinte bármilyen alacsony, ültetett, verseny vagy sportautók szállítása könnyedén végezhető vele, anélkül, hogy bárhol leérne az alja az autónak. Egy fix platós autómentővel az alacsony autók szállítása kivitelezhetetlen sérülésmentesen vagy igen nehéz feladat, mivel teljesen végig kell deszkázni a kocsi kerekeit, hogy sehol se érjen le a fel és lepakolás közben.

Nagy fokú terhelhetőség

Amiben egy tréler sokkal jobb választás, mint egy autómentő kisteherautó, az a terhelhetősége. Egy autószállító kisteherautó össztömege 3500 kg és az önsúlyuk még a legkönnyebbnek is eléri a 2 tonnát, így szabályosan és biztonságosan maximálisan 1500 kg-ig terhelhetőek, ezzel szemben az tréler 2,7 tonnáig terhelhető, így akár lehetőség nyílik munkagépek, furgonok és egyéb nehezebb járművek, gépek szállítására is.

Összegezve

A tréleres autómentés tehát egy igen széleskörűen felhasználható mentési megoldásnak tekinthető, amivel személygépjárművek, gépek és motorok is szállíthatóak, akár több is egyszerre.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan segíthetnek az elektromos járművek a klímasemlegességen?

Hogyan segíthetnek az elektromos járművek a klímasemlegességen?

Elektromos járművekkel sokat tehetünk a környezetvédelemért.

EGR szelep hiba - A szükséges rossz?

EGR szelep hiba - A szükséges rossz?

Az átlagember által használt műszaki szavak között egyre jobban terjed az EGR szelep és az EGR szelep hiba kifejezés. Ezt a családtagok is megjegyzik, mert a kasszából szép összeget vesz ki a javításuk. Ez tényleg szükséges?