Az adatvédelmi hatóság vizsgálatot indított, bár elvileg törvényes lehetőség van rá, hogy egy párt adatbázist építsen például a nyugdíjasokról. – írja a HVG.hu

Forrás: Wikipédia

Telefonon tájékoztatja a nyugdíjasokat a Fidesz legújabb kampányában Vona Gábor Tusványos utáni szavairól. Az egyszerűen, köznyelven megfogalmazott üzenetben szemelvényeket közölnek a Jobbik elnökének nyugdíjasokat érintő nyilatkozatából.

A kampány ügyében állampolgári panasz alapján vizsgálatot indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság – írta a szerdai Magyar Nemzet. A hatóság elnöke, Péterfalvi Atilla a lapnak azt mondta, elvileg rendben van, hogy egy pártnak adatbázisa van, ha a szimpatizánsok hozzájárultak adataik kezeléséhez. Egy ilyen listán azt is feltüntethetik, hány éves és hol dolgozik az illető, így beazonosíthatják a nyudíjasokat is.

Amikor Hídvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette ezt az akciót, azt állította, hogy azokat hívják fel, akik korábban beleegyeztek a párttal való kapcsolattartásba. A kormánypárt több nagy sikerű aláírásgyűjtő akciót folytatott még kormányon is, így pl. “a rezsicsökkentés megvédése” érdekében, valamint a menekültkvótáról szóló népszavazás ügyében.

A kampánytelefon utolérte Varga-Damm Andrea jobbikos képviselőjelöltet is, aki az édesanyja nevén lévő telefont használja. A politikus, aki foglalkozására nézve ügyvéd, úgy gondolja, személyes adattal való visszaélés történhetett, mert nem egyértelmű, honnan tudja a Fidesz, milyen számon lehet elérni a nyugdíjasokat. A párt az ügyben megkeresi a Fideszt, az országos nyugdíjbiztosítót és a szolgáltatót is.

hvg.hu

InstaCash Banner 336x280