Hatalmas a káosz a Tesco-sztrájk miatt, sorra állnak le az áruházak. A munkabeszüntetés ma délelőtt 10 órától folytatódik. – írja a 24.hu

Fotó: 24.hu

A Tesco pontosított: ezek a boltok zártak be

Fél nyolckor küldött a Tesco egy táblázatot a bezárt áruházak listájával, hozzátéve:

Az alábbi boltjainkban sajnos a mai napon nem tudtuk volna vásárlóinkat a megfelelő színvonalon kiszolgálni, ezért a boltok bezárása mellett döntöttünk. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

Forrás: TESCO

Hozzátették: a Tesco áruházainak mindössze 10 százaléka zárt be a ma délután 16 órakor kezdődött sztrájk miatt. A bezárt boltokkal együtt összesen az áruházak 25 százalékában tapasztalható valamilyen fennakadás.

Leszögezték továbbá, hogy:

  • A budapesti Fogarasi úti Tesco bezárásáról megjelent hírek tévesek. A Fogarasi úti áruház több mint egy tucat kasszával szolgálja ki jelenleg is a vásárlókat.
  • A Tesco határozottan visszautasítja, hogy egy áruházában a vezető nem engedi sztrájkolni a dolgozókat. A Tesco tiszteletben tartja a szakszervezetek jogát ahhoz, hogy ebben a formában fejezzék ki véleményüket.
  • Nem igaz az a hír, hogy „várhatóan központi utasítás szerint hamarosan bezárják az összes Tesco áruházat az országban”.