Képtelen együtt dolgozni a nővérrel, a felgyűlt feszültség tört ki belőle. – írja az Index.hu

Forrás: RTL Klub

A véradók előtt alázta meg, majd bántalmazta beosztottját egy orvos az ajkai Magyar Imre Kórházban szombaton, elmondása szerint azért, mert egyszerűen képtelen együtt dolgozni a nővérrel – derült ki az RTL szerdai híradójából.

Szombat délutáni az egyik ajkai gyár dolgozóinak rendeztek véradást, az utolsó körben érkezők azonban a procedúra mellett azt is átélhették, hogy az orvos megtámadta az egyik nővért, aztán ki is küldte őt a szobából. Az egyik szemtanú Facebookon arról írt, hogy az orvos többször megütötte, aztán fel is lökte a nővért, ezt pedig az RTL-nek is megerősítette.

(Forrás: RTL Klub)

Az RTL az ügyben megkereste a véradást vezető orvost, aki nem tagadta a történteket, de azt hozzátette, hogy az előzmények ismerete nélkül a szemtanúk máshogy értelmezhették a helyzetet.

Mint mondta, nagyon sajnálja, hogy nem tudott uralkodni magán, de egyszerűen képtelen együtt dolgozni a nővérrel, a régóta halmozódó feszültség pedig így tört ki belőle. Hozzátette, fizikailag nem akarta bántalmazni kollégáját, egyúttal pedig bocsánatot kért a véradóktól, amiért végig kellett nézniük a jelenetet.

Az RTL értesülései szerint a kórházban belső vizsgálat indult az ügyben, ezzel kapcsolatban pedig kérdéseket is küldtek a kórház igazgatójának, de választ egyelőre még nem kaptak rájuk. Nem ez egyébként az első különös eset az ajkai kórházból:  szeptember közepén minden orvos felmondott az intenzív osztályon, ahonnan korábban nővérek is mentek már el. Az orvosok távozásával kapcsolatban az állam többek között azt jelezte, hogy túl magas béreket kértek.