Alig pár esztendővel ez előtt még rendszeresen járt az autóbusz a hegyoldalban működő Szanatóriumhoz. Ott fordult vissza a város felé, így a betegek, a hozzátartozók, a személyzet és a környéken lakó emberek is könnyedén közlekedhettek a város és a Szőlőhegy között.

Fotó: Hírpatak.hu

A helyzet akkor változott meg, amikor a Szanatórium végképp bezárt, és a kapuira is lakat került. A városi közlekedést ellátni hivatott T-busz már nem indít járatot ebbe az irányba. A településrészen élők és az oda gyakran látogató, állataikat naponta etetni, növényeiket meglocsolni kijáró gazdák magukra maradtak.

A kérdéssel a városházán is foglalkoztak, hiszen azon a területen 86 telek van, legalább 10 épületben életvitelszerűen laknak családok, kisgyerekekkel, iskoláskorúakkal. Sok az idős ember, aki szeretne orvoshoz eljutni, bevásárolni, ügyet intézni. Jelenleg el vannak vágva a várostól. Már aláírást is gyűjtöttek, megkeresték a helyi képviselőt, ő sem segített.

Egy ott lakó idős férfi a Hírpatak kamerája előtt is elmondta panaszát:

A bácsi azt állítja, ismeri a terület önkormányzati képviselőjét, aki ottjártakor ígéretet tett arra, hogy megoldja a problémát. Mégsem történt semmi.

A városvezetést támogató városatyák – s ők vannak többségben – megpróbálnak kifogásokat keresni, vagy simán elbagatellizálják a kérdést. Valamennyi kifogásukról hamar kiderül, hogy nincs mögötte valódi tartalom. Mit is állítanak?

  1. Régen a Szanatórium udvarán fordult meg a busz, most pedig az udvar zárva van.

Válasz: A Szeder utcában van egy jókora forduló, ott meg tudna fordulni a busz. Ennél tovább nem is kellene mennie, innen kanyarodhatna vissza a városba.

Itt állhatna a buszmegálló, itt fordulna meg a busz. Hely van rá bőven
Fotó: Hírpatak
  1. A T-busznak nincs olyan kicsi autóbusza, talán majd vásárolnak egyet.

Válasz: Mikor vásárolják meg? Majd az Újvárosi Vasútállomás újjáépítése után? Mert akkor jó sokat kell várni. Még az akadálymentesítésre sem szánta el magát a város. A Szeder utcában a normál méretű busz is meg tud fordulni.

  1. Most azt állítják, hogy a terület Vértesszőlőshöz tartozik. Biztosan nem járulnának hozzá a szőlősiek, hogy ott buszmegálló/buszforduló legyen.

Kérdés: Valaki megkérdezte tőlük? Vagy csak simán feltételezzük a szomszéd településről, hogy rosszindulatú emberek vezetik?

  1. És ez a legdurvább: Azért a pár emberért nem érdemes ekkora felhajtást csinálni. Máshol is kell gyalogolni a városban, mégsem panaszkodnak.

No comment!

Az ügy nincs lezárva. Hasonlóan más, krónikussá vált ügyhöz hasonlóan (vasútállomás, hulladékszállítás, parkolás, azbesztmentesítés, stb) egyszer ezt is meg kell oldania valakinek. Vajon ki lesz az?

Hírpatak

 

InstaCash Banner 336x280