Olvassák-e a Magyar Közlönyt azok, akik a kormánypropagandából tájékozódnak? – írja a HVG.hu

Forrás: sputniknews.com

„A ’rendezett, biztonságos, szabályos és felelős migráció megkönnyítésének célja’ tekintetében fordítson figyelmet arra, hogy a  legális migrációs csatornák kibővítésére vonatkozó vállalások mellett utalás történjen a  nemzeti szabályozási keretekre, továbbá a  menekültekre és migránsokra, valamint a legális és illegális migránsokra vonatkozó eltérő jogi keretek megjelenítésére”

– olvashatzó egy augusztus 28-i kormányhatározat mellékletében, amely irányelveket határoz meg az ENSZ Közgyűlésének 72. ülésszakán részt vevő magyar küldöttség számára a fenntartható fejlődési keretrendszerrel (Agenda 2030) kapcsolatban.

Tehát létezik rendezett, biztonságos, szabályos és felelős migráció? Igaz, a határozat szövege ezeket a szavakat idézőjelbe teszi, mert a hivatkozott dokumentumból származnak, de mégis használja őket. Szóval a menekültek nem azonosak a migránsokkal? És tényleg eltérő jogi keretek vonatkoznak a legális és illegális migránsokra? Hiszen az előbbieknek szinte a létét is tagadja a kormány sok milliárdba kerülő, gyűlölködő propagandakampánya, egy tekintélyes kormánypárti képviselő, Manninger Jenő pedig még a kormány hatóságai által oltalomban részesített, tehát legálisan itt tartózkodó emberek nyaraltatása ellen is uszított!

Ezek szerint az ENSZ-ben célszerű a civilizáltabb arcunkat mutatni, hiszen ott ül az összes ázsiai és afrikai, karibi és óceániai állam képviselője is, akiknek nemrég még azért udvaroltunk, bár eredménytelenül, hogy szavazzanak be minket a Biztonsági Tanács nem állandó tagjai közé, és akiknek bizonyára érzékeny a fülük a rasszista hangokra.

Ám a kormányhatározat azt is hozzáteszi, hogy a magyar küldöttség „képviselje a tagállamok határvédelemmel és területükön való tartózkodás szabályainak meghatározásával kapcsolatosan meglevő nemzeti szabályozási hatáskörét és utaljon a migráció jelentette közvetlen és sokoldalú kihívásokra”, de hol van ez a hazai fogyasztóknak szánt szövegek durvaságától?

Igaz, akik Manningeren felbuzdulva a befogadott külföldiek és az őket a házukba beengedő magyarok agyonlövésére szólítottak fel a kommentekben, azok nem olvassák a Magyar Közlönyben az ENSZ-képviselőinknek szóló utasítást.

hvg.hu

InstaCash Banner 336x280