Őt is meglepte a döntés. – írja a HVG.hu

Forrás: Youtube.com / Károli Gáspár Református Egyetem

A csütörtök esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy állami tulajdonba veszik és „Törőcsik Mari Házzá” alakítják a művésznő szülőházát a Heves megyei Pélyen, hogy így tisztelegjenek munkássága előtt.

Törőcsik Mari a Blikknek azt mondta,

Tényleg nagyon örülök az emlékháznak, de jobb volna, ha csak akkor nyitna meg, amikor én már nem vagyok. Megtisztelő, de szerintem ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni.

Persze ha megnyílik, akkor lehet, hogy meglátogatom!

A színművész tizenöt éves koráig lakott Pélyen, elmondása szerint a legszebb emlékei oda kötik.

Sosem felejtem el a hatalmas kertet, a fára mászást, a szép nyári uzsonnákat. Ha behunyom a szemem, máig pontosan emlékszem mindenre. Tudom, hogy melyik bútor hol volt, hol kellett befordulni a szobába. Még arra is emlékszem, hogy édesanyám melyik szekrényben tartotta a ruháit, fantasztikus emlékek, amiket gyakran felidézek. Néha olyan, mintha még mindig ott lennék. Szívesen gondolok vissza azokra az évekre, gyakran visszavágyom oda, ahol minden jó volt.

Törőcsik Mari az utóbbi időben többször volt kórházban, de most jól van, “élek, virulok, erős vagyok” – mondta a lapnak. A karácsonyt Velemben töltötte a családjával, a színpad is hiányzik neki, de még nem tudja pontosan, mikor tud újra játszani.

InstaCash Banner 336x280