Készül egy Facebook oldal 2 millióért, 10-ért pedig beindul az ajándéktárgy-gyártás, holott még az építési engedélyt sem adták ki. – írja a Zoom.hu

Forrás: zoom.hu

A Modern Városok Program miniszterelnöki „turnéjának” pécsi állomásánkerült elő a városvezetés részéről az az igény, hogy legyen a városnak aquaparkja. Erre Orbán Viktor rá is bólintott azzal a kiegészítéssel, hogy ezt a projektet kösse össze az önkormányzat egy szabadidőközpont megépítésével. Ebből lett végül az a húszmilliárdos beruházás, amit a város Füzes dűlő nevű részén valósítanának meg tisztán állami támogatásból. Ez utóbbi egy nagyon fontos szempont, mert kevesebb mint egy hónapja derült ki, hogy 7,5 milliárd forint hiányzik a város kasszájából.

A nemrég megismert bizottsági előterjesztés szerint az önkormányzat a kormánytól kapott félmilliárd forintot a projekt előkészítésére és ebből költenek el 44,5 millió forintot marketingre, kommunikációra. Az irat szerint a munkát az önkormányzat tulajdonában álló cég, a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. fogja elvégezni. Nem írtak ki tendert, ezt azzal magyarázzák az előterjesztésben, hogy erre lehetőséget ad a közbeszerzésekről szóló törvény.

A szerződéstervezetből kiderül, hogy a megbízás a szerződés aláírásától 2018. május 31-ig, illetve „a projekt zárásáig (jogerős építési engedélyek megszerzéséig) tart”. Vagyis

még a munkagépek se vonulnak fel a területre, de már el fognak költeni a projekt kommunikációjára 44,5 millió forintot.

Így fog kinézni felülről a pécsi létesítmény. Forrás: Zoom.hu

marketing tervben találtunk pár meglepő és nem éppen olcsó tételt, amire a fenti összeget fogják költeni:

  • WordPress alapú honlap – 900 ezer forint
  • Ajándéktárgyak – 10 millió forint
  • Banneres hirdetések a helyi és regionális médiában, illetve Google AdWords kampány – 3 millió forint
  • Egy Facebook oldal létrehozása és frissítése – 2 millió forint
  • Fogyasztói kutatás célcsoport körében – 900 ezer forint.

Az aquapark építése a legutolsó hírek szerint 2020-ban indulhat el, jelenleg még csak a vázlattervei készültek el. Ennek elfogadása után kezdődhet meg a kiviteli tervek készítése.

InstaCash Banner 336x280