A Győri Rendőrkapitányságon pénteken visszaadták az autósoknak azokat a kerekeket, amelyeknek egy részét a 81-es főúton, november 22-én hajnalban igazoltatott férfitől foglaltak le. – írja a kisalföld.hu

Az egyik boldog sértett
Fotó: Bertleff András

November 22-én a hajnali órákban Győrben, a 81-es számú főúton, az M1-es autópálya lehajtója közelében a győri járőrök igazoltattak egy gépkocsivezetőt.

Az ellenőrzés során az autót is átvizsgálták, amiben 4 darab Audi- és 4 darab Volkswagen-kereket találtak. Intézkedés közben a mosonmagyaróvári járőrök jelezték, hogy a Károly utcában parkoló két
autó – egy Audi és egy Volkswagen típusú jármű – kerekeit ellopták.

Az igazoltatott férfi nem tudott elszámolni a szállítmányával, így előállították és lopás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Mint kiderült, az illető az elmúlt hónapokban megyeszerte (Győr, Csorna, Mosonmagyaróvár), sőt, a megyehatáron túl is (Komárom, Tatabánya) garázdálkodott.

A nyomozás során újabb kerekek is előkerültek, így pénteken a városi rendőrkapitányságon Nagy Miklós bűnügyi osztályvezető 6 garnitúrát vissza tudott adni jogos tulajdonosának. Kiderült az is, hogy a férfinek nemcsak a megtalált gumikhoz van köze, több lopásban is benne volt. A gyanúsított vélhetően nem egyedül dolgozott, hanem egy értékesítő gárda is állhat a bűncselekmények hátterében.

Elhangzott, hogy a négy hónapnyi lopássorozat összértéke megközelíti a másfél millió forintot. A férfi ellen üzletszerű, nagy értékű lopás a gyanú. Az ügyészségnek a rendőrség megküldte a papírokat, hamarosan dönthetnek a letartóztatásról. A nyomozás még tart, a gyanúsított akár 3–5 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Baranyai Réka volt az egyik sértett, akinek Volkswagenjéről november 22-én ellopták a kerekeket. Hajnali 2 órakor a rendőrök értesítették a történtekről. Amikor lement a parkolóba – ahogy fogalmazott –, sokkot kapott a látványtól: térköveken állt az autója, bármelyik pillanatban lezuhanhatott volna az ingatag alátámasztásról. Pénteken ő volt a szerencsések egyike, akik visszakapták a tulajdonukat.

InstaCash Banner 336x280