Decemberben már volt egy olyan tüntetés Tatabányán, ami a rendszerváltás óta a legnagyobbnak tekinthető. Valószínűsíthető, hogy már az a tüntetés sem csupán arról szólt, hogy vonják vissza a “rabszolgatörvényt”, inkább nézett ki általános kormányellenes tüntetésnek.
A gyülekező tatabányai tüntetők
Akkor a felszólalók részben országos politikusok voltak (Szanyi Tibor MSZP alenök, Eu Parlamenti képviselő, Demeter Márta LMP országgyűlési képviselő, Tordai Bence Párbeszéd országgyűlési képviselő és Z. Kárpát Dániel Jobbik országgyűlési képviselő), illetve Pusztai-Pintér Mónika a Momentum tatai képviselője.
A megmozdulás békés és fegyelmezett volt, bár az indulatok feszültek voltak, amit a kormány, a FIDESZ és a miniszterelnök elleni gyakran visszatérő skandálások is bizonyítottak. Sok volt a fiatal.
A kormánypárti helyi lap 3-400 résztvevőről írt, ugyanakkor a teljes elvonulást rögzítő videó sorainak megszámolása és átlagolása  után azt kell mondanunk, hogy az ezret közelítette a FIDESZ irodához vonulók száma. Ha hozzávesszük, hogy nem mindenki tartott a menettel, akkor az 1000-es résztvevői létszám mindenképpen valószínűsíthető.
Először fordult elő, hogy az összes ellenzéki párt együtt lépett fel a városban.
Most következik a második forduló.
Erről most csak ennyit lehet tudni:
Látható, hogy ez a megmozdulás lényegesen nagyobb lesz, a különféle pártok és szervezetek a legütősebb embereit küldi ide. Tatabánya talán egy ellenzéki csomópont lesz, ahol minden érdekelt fél találkozik. Nem rossz választás: Tatabánya mindig az élen járt.
H Í R P A T A K

InstaCash Banner 336x280