A gyermekotthon vezetője mellett egy nevelő ellen is vádat emeltek szexuális visszaélés miatt. – írja a HVG.hu

Forrás RTL Klub

Vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség a Bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon vezetője ellen, akiről tavaly ősszel az RTL Klub Házon kívül című műsorában az otthon volt lakói azt állították, hogy szexuálisan zaklatta az otthonban lakó fiatal fiúkat:

(Forrás: RTL Klub / Házon kívül)

Az igazgatót, aki ellen már 2012-ben is indult rendőrségi nyomozás, amelyet azonban végül megszüntettek, előbb felfüggesztették az állásából, majd előzetes letartóztatásba helyezték. A rendőrségi nyomozás során 15 kiskorú gyermek jelentkezett a hatóságoknál, hogy szexuálisan zaklatta őket az otthont vezető V. János.

Az 56 éves férfi ellen a vád folytatólagosan megvalósított, nevelése, felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények.

A vádirat szerint a gyermekotthon vezetője 2004 és 2016 között a nevelése, gondozása, felügyelete alatt álló kiskorú sértettekkel a fennálló alá- fölérendeltségi viszonyát kihasználva szexuális cselekményt végzett, több esetben megkísérelte őket szexuális cselekmény végzésére rábírni, erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette.

A vádlott 10 sértett sérelmére követte el a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket, valamint a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét.

A gyermekotthon vezetője mellett a gyermekotthon egyik nevelője ellen is vádat emeltek tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és foglalkozástól eltiltás alkalmazását, valamint a gyermekotthon vezetője letartóztatásának ügydöntő határozat kihirdetéséig való fenntartását indítványozta – írja honlapján az ügyészség.

hvg.hu

InstaCash Banner 336x280