Teljesen kivannak a népek attól, hogy díszpolgári címet kap az egyetemen az orosz elnök. Hadjárat indult a Facebookon ez ellen. – írja a 24.hu

Több hallgató nem szimpatizál az ötlettel, hogy a Debreceni Egyetem díszpolgári címet adományozna Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Szerintük tízezrek haláláért felelős az államfő, akivel Orbán Viktor meglepően sűrűn találkozik.

Putyin hivatalosan a cselgáncs vb miatt érkezik Magyarországra, de a debreceni útját lemondta (a díszpolgári címet azért még megkapja).

Putyin látogatása akkora port kavart, hogy ellepték a tiltakozók és trollok az egyetem Facebook-oldalát, és az új divatnak megfelelően elkezdték nagyon alacsonyra értékelni az oldalt és az egyetemet. Vasárnap éjjelre – a korábbiakkal együtt, összesen – már közel 3 ezer értékelést kapott az oldal, melyből több mint 2500 egycsillagos. Az értékelés 3,1-ről  pillanatok alatt 1,3-ra zuhant.

Most úgy néz ki a helyzet hogy 2300 darab 1 csillagos, 214 darab 5 csillagos, és elhanyagolható számú 2, 3, 4 csillagos értékelés van az oldalon. Az indoklások is kemények, lássunk párat:

  • “A nagy Vladimir a térképen sem tudná hova tenni ezt a színvonalas intézményt. Megalázó az egész.”
  • “Putin díszpolgári címe után jöhetne valami afrikai diktátor, nem? Hátha ők is adnak pénzt cserébe.”
  • “Mint az DE Műszaki Karon több mint húsz évig oktató, ma már nyugdíjas főiskolai docens soha nem gondoltam volna, hogy egy egyetem “autonóm” vezetése ilyen mélyre süllyedhet! Évtizedekkel léptek vissza az időben, minimális önbecsülésük sincs. Őszinte részvéttel, ami egy erkölcsi hullának kijár.”
  • “Meglepő, hogy az adhatò csillagok nem vörösek…. gusztustalan!”
  • “Nem diktároroknak kellene osztogatni az ilyen címeket. Ki lesz a következő? Kim Dzsong Un vagy esetleg Erdoğan?”
  • “Micsoda fertő ez a hely, hogy Kim Dzsong Un még nem díszpolgár?“
  • “Az egyetemnek és a politikának nem szabadna egymáshoz közel kerülnie. Sajnos ezt nem sikerült a DE vezetésének betartania.“
  • “Hát, ha egy egyetemnek egy ex-kgb-s diktátor a “dísze”, bele sem merek gondolni, milyen lehet náluk a selejt.“

A facebookozók emlékeztetnek rá: a most Vlagyimir Putyinnak díszpolgári címet kínáló felsőoktatási intézmény rektora volt néhány hónapja az első (és talán az egyetlen), aki nemhogy kiállt volna a CEU ellehetetlenítését célzó törvény ellen, de még üdvözölte is azt.

De azért egy pozitív is álljon itt:

Sajnos sokan összetévesztik a bolsevik Szovjetúniót Oroszországgal, az orosz néppel. Most elsősorban azok kiáltanak farkast, akik – vagy akiknek felmenői – a legnagyobb szovjetbarátság haszonélvezői voltak, vagy mind a mai napig haszonélvezői.
Nagyot fordult a világ, nagyot fordulnak a szélkakas-emberek.
További sikeres egyetemi képzést kívánok a méltán nagyhírű Debreceni Egyetemnek!

24.hu

 

InstaCash Banner 336x280