Országszerte több száz ellenzéki plakátot téptek le és festettek össze. Különösen ott, ahol az ellenzéknek esélye is van. A Párbeszéd feljelentést tesz. – írja a Mérce.hu

Forrás: Facebook.com / Szabó Tímea

Feljelentést tesz a Párbeszéd miután több képviselőjük szinte összes választási plakátját letépkedték és megrongálták. Szabó Tímea, az Óbudát és Békásmegyert is magába foglaló körzet MSZP-Párbeszéd színeiben induló egyni jelöltje arról számolt be, több, mint száz plakátját tépték le “Orbán emberei,” de hasonló jelenséget tapasztalt Szilágyi László a párt Fejér megyei jelöltje és aktivistái is.

Szilágyi be is jelentette Facebook oldalán, hogy a szocialistákkal szövetségben induló Párbeszéd az ügy miatt feljelentést is tesz ismeretlen tettes ellen.

Szilágyi Facebook bejegyzése alatt több pártaktivista is beszámolt arról, hogy a szabályosan, az erre kialakított helyekre és erre kijelölt oszlopokra 8 milliméteres műanyag rögzítőszálakkal erősítették oda a plakátokat, amelyeket szemmel láthatóan a tettesek szisztematikusan átvágtak, majd a plakátokat autók kereke alá, szemeteskukákba, és félreeső helyekre kidobták.

Ahogyan a politikusok is emlékeztetnek, ez nem az első olyan eset amikor a Fidesz ellen induló jelöltek plakátjait leszaggatják. Ez történ például a hódmezővásárhelyi időközi polgármesterválasztás kampányában is.

Kecskeméten eközben pedig a Dél-Alföldi Közlekedési Központ (DAKK) biztonsági őrei szedték le a Momentum plakátjait tendenciózusan a buszpályaudvar területéről. Mint a párt egyik vezetője, Fekete-Győr András ezt a helyszínen megtudta, felsőbb utasítást kaptak a DAKK vezetőjétől Fekete Antaltól a plakátszedésre. Történt mindez annak ellenére, hogy a héten a helyi választási bizottság már eltiltotta a busztársaságot ettől a gyakorlattól.

Nemcsak tépkedik azonban az ellenzék hirdetéseit, hanem festegetik is.

A Jobbik óriásplakátjairól országszerte, különböző színű festékkel tüntették el a szöveg jelentős részét ugyancsak ismeretlenek tavaly november óta.

Az Index információi szerint ehhez kormányhivatalnokok és esetenként még rendőrök is segítik. Wittinghoff Tamás, Budaörs független polgármestere ezen november 10-én például rajta is kapta említett állami alkalmazottakat.