Nemsokára kihallgatásokkal folytatódik Semjén Zsolt helikopteres vadászatának ügye Svédországban. – írja a HVG.hu

Forrás: HírTV

Egyelőre magyarországi kihallgatás nincs tervben, és még bűncselekmény gyanúja sem merült fel.

Mivel nagy volt a csend, ezért rákérdeztünk a svéd hatóságoknál, hogy áll Semjén Zsolt vadászatának ügye.

A miniszterelnök-helyettes nagy port kavaró helikopteres vadászatáról áprilisban lehetett hallani, hogy lopás gyanújával nyomoz az ügyészség. Érdeklődésünkre az umeai városi ügyészség megerősítette, hogy a nyomozás most is tart, a rendőrség az ügyészségi utasítások egy részét már elvégezte, más még hátra van.

A következő lépés, hogy Svédországban megkezdődnek a kihallgatások, amelyek a jelenlegi információk alapján Magyarországra egyelőre nem terjed ki. Gyakrolati okok miatt az eljárásnak ez a része december közepéig húzódhat el. A svéd hatóság a hvg.hu kérdésére közölte: egyelőre senki nem vetette fel bűncselekmény gyanúját.

A nyomozás érdekei miatt ennyit tudott az ügyészség közölni a hvg.hu-val.

Semjén Zsolt tőbb éve zajló svédországi vadászatairól az azóta megszüntetett Magyar Nemzet számolt be. A politikus azt mondta, mivel vadászként, nem parlamenti képviselőként kapott lehetőséget többmilliós érétkű külhöni vadászataira, ezért nem is kellett bevallania azokat képviselői vagyonnyilatkozatában. Mivel a fényképek tanulsága szerint elejtett egy Svédországban háziasított állatnak számító rénszarvast, a rendőrség és az ügyészség is nyomozni kezdett.

InstaCash Banner 336x280