A korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, nem csak a brit felhasználóknál jelentkezik az a hiba, amely miatt használhatatlanná válhatnak a Samsung egyes tévéi. – írja a HVG.hu

Forrás: Youtube.com

A Samsung fórumán felhasználók tucatjai panaszkodnak, hogy okostévéiken a szoftverfrissítés elvégzése után váratlan jelenség zajlik le:

a készülék beáll egy csatornára, és nem lehet kimozdítani onnan sem a távirányítóval, sem a kapcsolódó okostelefonos vezérléssel.

A brit lapoknak a Samsung helyi képviseleténél azt mondták, kevesebb mint 200 tévékészülék érintett, és a hiba csak az Egyesült Királyságban van jelen.

A hírre reagálva jelentkezett olvasónk, aki szerint biztosan nem csak más országokban jelentkezik a probléma. Ebben azért ilyen biztos, mert az ő készüléke is használhatatlanná vált, sőt más hasonló esetről is tud.

Megkerestük a Samsung hazai képviseletét is.

Az ő tájékoztatásuk szerint a vállalatnak tudomása van arról, hogy a szóban forgó múlt heti hibás firmwarefrissítés érintette a 2017-es MU széria egyes darabjait Magyarországon is.

A vállalat elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Amint azonosították a problémát, a frissítést eltávolították a rendszerből, azonban így is vannak olyanok, akik már letöltötték a hibás szoftvert.

A Samsung megerősítette azt az értesülésünket, miszerint a probléma távolról kezelhetetlen: akinél jelentkezik, ahhoz személyesen szállnak ki a cég szakemberei megszerelni a tévét.

Az érintett ügyfeleket arra kérik, hogy hívják a Samsung ügyfélszolgálatát a 06 80 726 7864 telefonszámon.

hvg.hu

InstaCash Banner 336x280