Rónai Egon televíziós szerkesztő-műsorvezető nagyon kiakadt a közoktatásra. – Forrás: Facebook

Másodikos (azaz 10.-es) gimnazista fiamnak hetente 38 tanórája van bent az iskolában. 3×8, 2×7. Nyolctól négyig vagy háromig. Azaz otthoni tanulás, előadás-készítés, lecke, másnapi dolgozat, kötelező olvasmány, vers tanulás, minden egyéb nélkül heti 38 óra.

Rónai bejegyzése

Lényegében egy felnőtt heti munkaideje két óra híján + házi.
Emellett 8 éve vízilabdázik, naponta három óra edzés, ahova akkor tud elmenni, ha a 8. órákra visz kikérőt, így állandóan pótolnia kell a suliban.

Kellene külön nyelvóra, mert az iskolai oktatásból aligha lesz nyelvvizsga, még kevésbé nyelvtudás. Jelenleg nem látom az időpontot, amikorra ezt be lehet illeszteni, hiszen így is reggel 7-kor indul el és este 8-ra ér haza.
Palkovics államtitkár úr szerint vitathatlan, hogy rendben van a magyar oktatásügy.

Most tartalmi kérdésekbe nem megyek (pedig… hajjaj!), csak érdeklődöm, hogy ezen tényleg nem lehet már fogást találni? Ez így rendben van? Ha nem sportolna, elfogadható lenne a heti 38 tanóra? Ha nem sportolna, egészséges felnőtt lenne belőle.

Ez az első iskolai hét. A 190 cm-es, közel 100 kilós fiam máris ingerült, kedvetlen és fáradt. Nem hiszem, hogy csak ő érez így. Mit fognak tanítani a pedagógusok délután fél 4-kor és ki fog még rájuk figyelni? Ők hogy fogják bírni? És tanár és diák egymást? És minek ennyi tananyag, minek ennyi tantárgy?
Ez már tényleg vitathatatlan? Inkább kétségbeejtő. Mégis inkább vitatkozni kellene róla!