Ferencz Orsolya egyben fideszes képviselő is a VIII. kerületben. – írja a 444.hu

Ferencz Orsolya. Fotó: 444.hu

keddi Hivatalos Értesítőben jelent meg Szijjártó Péter miniszteri utasítása, amivel novembertől Ferencz Orsolya Ildikót  űrkutatásért felelős miniszteri biztossá nevezi ki.

Ferencz Orsolya amellett, hogy az MTA tudományos főmunkatársa, ahol a Föld és más égitestek elektromágneses környezetétkutatja, 2010 óta fideszes képviselő is a VIII. kerületben. Pár éve a 444-nek arról beszélt, hogy akár a belövőszobák létesítését is tudná támogatni a Józsefvárosban.

Miniszteri biztosként az lesz a feladata, hogy gondoskodjon az  űrkutatási tárgyú szerződések, a  szükséges szabályozás kidolgozásával, a  szerződések előkészítésével, egyeztetésével kapcsolatos feladatokról. Felügyelje az űrkutatás fejlesztésére vonatkozó stratégiák, szakpolitikák összehangolását és megvalósítását, valamint képviselje a kormányt a hazai és nemzetközi űrkutatási szervezetekben és fórumokon. És miniszteri biztosként tudományos-szakmai irányítást gyakorol az  Űrkutatásért Felelős Főosztály tevékenysége felett. A munkájáért helyettes államtitkári fizetést kaphat.

InstaCash Banner 336x280