A két nő korábban azt vallotta: úgy tudták, hogy egy kandikamerás műsor felvételén vesznek részt. Kim Dzsong Nam arcába VX ideggázt fröcsköltek, ami végzett vele. – írja a HVG.hu

Fotó: Getty Images

Megkezdődött a Kim Dzsong Un féltestvérének meggyilkolásával gyanúsított nők pere egy malajziai bíróságon hétfőn. Mindketten ártatlannak vallották magukat.

A Shah Alam városában megtartott tárgyaláson az indonéziai Siti Aisyah és a vietnami Doan Thi Huong bólintással vette tudomásul a vádirat ismertetését, és mikor megkérdezték tőlük, bűnösnek vallják-e magukat, fejrázással jelezték, hogy nem.

A nőket azzal vádolják, hogy február 13-án VX ideggázt fröcsköltek a 45 éves Kim Dzsong Nam arcába Kuala Lumpur repülőterén. Mindketten azt vallották korábban: úgy tudták, hogy ártalmatlan, kandikamerás tévéműsor felvételében vesznek részt.

Feltételezések szerint a gyilkosság mögött a phenjani vezetők állhatnak. Az ügy miatt mélypontra kerültek Malajzia és Észak-Korea diplomáciai kapcsolatai. A malajziai hatóságok az ügyben csak a két nő ellen indítottak eljárást, de dél-koreai és amerikai tisztségviselők szerint ők csak eszközül szolgáltak a gyilkossághoz, amelyet észak-koreai ügynökök hajtottak végre.

Kim Dzsong Nam, Kim Dzsong Il néhai diktátor legidősebb fia régóta száműzetésben élt, és többször bírálta az észak-koreai rezsimet.

InstaCash Banner 336x280