És váltóban is nyert kettőt. A magyar csapat soha nem szerepelt még ilyen jól ifi-vébén, az éremtáblázat negyedik helyén zártunk. – írja a 444.hu

felnőtt világbajnokságon ezüstöt nyerő Milák 100 méter pillangó után 200 méter pillangón is aranyat nyert az Indianapolisban zajló ifjúsági világbajnokságon, a kiírás szerint ráadásul junior világcsúccsal, 1:53.87-es eredménnyel. (Igaz, teszi hozzá az úszószövetség közleménye, a netanyai ifi Európa-bajnokságon jobbat úszott (1:53.79) de azt még nem hitelesítették, így ugyanaz a helyzet állt elő, mint a 100 pillangó után.)

Milák Kristóf 200 pillangón megszerezte az indianapolisi ifjúsági világbajnokságon a második egyéni aranyérmét, méghozzá a kiírás szerint junior világcsúccsal (1:53.87) – igaz a netanyai ifi Európa-bajnokságon jobbat úszott (1:53.79) de azt még nem hitelesítették, így ugyanaz a helyzet állt elő, mint a 100 pillangó után. Mindenesetre az arany megvan. Gratulálunk!

Geplaatst door Magyar Úszó Szövetség – Magyar úszóválogatott op maandag 28 augustus 2017

Ezzel az ifjúsági világbajnokság egy újabb magyar éremmel ért véget, és ahhoz képest, hogy korábban még soha nem sikerült aranyat nyerni ifjúsági vébén magyaroknak, most öt aranyéremmel, 8 ezüsttel és 3 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén végeztünk, az Egyesült Államok, Kanada és Japán mögött.

 Milák két aranyérme mellett csapatban is nyert kettőt:: a 4×100 méteres férfi gyorsváltó tagjaként Barta Márton, Márton Richárd és Németh Nándor , illetve a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként, Márton Richárd, Milák, Holló Balázs és Németh Nándor társaságában.

Az ötödik aranyérmet a 400 gyorson győzedelmeskedő Késely Ajna hozta el.

444.hu

InstaCash Banner 336x280