A közgyűlésen ma dönt a városvezetés arról, ki működtesse majd a jövőben a hiperszuper turisztikai látogatóközpontot.  – írja a boldoguljtatabanyan.blog.hu

Fotó: kemma.hu

A város az építésre kapott 514 millió forintot, vállalta az évi 270 napos nyitva tartást, plusz a fenntartási idő végéig a 10 ezer fő/év látogatószám- növekedést, ami azért elég húzós, ha jobban belegondolunk.

A Gerecse kapuja műszaki átadása várhatóan 2018 júliusában lesz. Az épületben lesz majd étterem, ajándékbolt, Via Ferrata kölcsönző és interaktív kiállítótér, jelentsen ez bármit.

Az előterjesztés nagyon helyesen azt a megállapítást teszi, hogy még a kivitelezési szakaszban határozzák meg a működtetőt, és természetesen ki mást javasolnak, mint az Agora Nonprofit Kft-t. Értem én, hogy ez egy kényszeres központosítási törekvés, de miért nem helyezik piaci alapra az egészet, miért nem pályáztatják meg a működtetést?

A Vértes Agorája egyébként egy jól működő, és egyre jobban fejlődő közösségi központ, de lehet, hogy sok lesz nekik még ez is. Félő, hogy túl sokat pakolnak a hátukra.

Nem hiszem el, hogy ne lenne a városban vagy a környéken más üzemeltető, aki profin tudná működtetni a Gerecse kapuját, esetleg új ötleteket, nézőpontokat behozva.

via boldoguljtatabanyan.blog.hu

Címlapfotó: kemma.hu