Sokan szeretnének valami újat vásárolni. Legyen az nagyobb értékű dolog, vagy akár csak egy új mosógép. Rengetegen vannak olyan helyzetben, hogy nincs elegendő megtakarításuk egy új beruházás finanszírozásához. Ezért hitelt vesznek fel.

Annak ellenére, hogy a pénzügyi szakemberek, bankok, az MNB próbálják a felelős hitelfelvételre sarkallni az embereket, még mindig sokan követnek el hibát hitelfelvételkor. Rossz feltételekkel, túl nagy összegeket igényelnek, majd, ha közbejön valami nem tudnak fizetni. Ekkor kezdődik az a folyamat, amibe senki nem szeretne bekerülni.

Mi kell a felelős hitelfelvételhez?

Az emberek sok millió forintot általában ingatlancélra vesznek fel. Ezek a hiteltermékek jelzálog alapúak, a bankok számára maga az ingatlan a hitel valós fedezete, így a kockázata annak, hogy nem kapja az adóstól vissza a pénzét viszonylag alacsony.

Ezzel szemben rengeteg egyéb cél is lehet alapja kölcsön felvételének. Szabad felhasználású kölcsönöket manapság rengeteg pénzügyi szolgáltató kínál. Ezeknél a termékeknél már igazán résen kell lenni, hogy jó döntést hozzon az ügyfél.

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mindenki vegye igénybe hozzáértő szakértő tanácsát. Elsősorban tanácsadási és információnyújtási céllal jönnek létre a különböző pénzügyi összehasonlító oldalak. Ezek közül a legújabb, az instacash.hu kicsit más, mint a többi. Nézzük meg, mit tud és miben különbözik.

Az instacash.hu egy kicsit más, mint a többi

Akik kölcsön iránt érdeklődnek, egy ideje észrevehették, hogy egyre több pénzintézet kínálatában jelennek meg az online kölcsönök. Ezek olyan pénzügyi termékek, melyek igénylése történhet teljes mértékben online. Nincs szükség ahhoz, hogy az igénylő meglátogassa a bankfiókot, papírokat írjon alá a banki tanácsadó jelenlétében.

Az online kölcsönök elterjedését az a jogszabály változás tette lehetővé, ami alapján a pénzintézetek végezhetnek ügyfélazonosítást olyan módon, hogy az ügyfél nincs jelen, hanem videóhívás segítségével azonosítják.

Az instacash.hu arra számít, hogy a következő időszakban olyan módon elterjednek az online igényelhető szabad felhasználású kölcsönök, hogy kizárólag ezekre fókuszál. Nem kínál más termékeket az ügyfeleknek, akik meglátogatják a honlapot.

A másik előny, a véleményezés

A pénzügyi összehasonlító oldalakon megszokott egyéb tartalom mellett lehetőség van arra, hogy az ügyfelek véleményezzék az egyes banki ajánlatokat. Itt elsősorban az ügyintézés egyszerűségére, hosszára gondolnak a honlap szerkesztői. Minél többen írnak véleményt, annál egyértelműbb az új látogatók számára, melyik ajánlat a legjobb, melyikkel érdemes foglalkozni.

(x)

InstaCash Banner 336x280