Ne essék nagy félreértés, nem arra gondolok, hogy mennyire lehet megbízni benne. Ezt már mindnyájan a saját bőrünkön megtapasztaltuk. Íme:

Na, ennyit az üres ígéretekből. 2014-ben még hihettünk volna neki, mert akkor még ígért. Ma már nem ígérget, mert talán ő maga is tudja, hogy milyen kevés a hatalma, a lehetősége ebben a fideszes hierarchiában. Parancsot teljesít. És jól megfizetik érte. (A plakát 2014-ben volt látható a városban.)

De én inkább matematikailag, forintban, másodpercenként számolva kérdezem: Ön szerint mennyit ér a tatabányai polgármester szava? Mennyit ér meg az országnak, mennyit ér meg a tatabányaiaknak? Erről szól a számítás.

Amíg én számolok, Ön is számoljon, mennyit keresett az adott időszakban. Mennyire tartja arányosnak azt a pénzt, amelyet ő keresett, ahhoz képest, amelyet Ön?
2010-14 között Schmidt Csaba teljesítménye a parlamentben:

5 db önálló indítvány
23 db felszólalás, ebből 3 volt kimondottan Tatabányával kapcsolatos.
Összesen 111 percet szólalt fel.
A fizetése elvileg havi 602 910 forint volt ez alapján a táblázat alapján számolva:
Ez tartalmazza az alapdíjat a bizottsági tagság után járó pótlékot és az akkor még létező választókerületi pótlékot (alapdíj 90%-a)
Ez azt jelenti hogy 4 év alatt durván 29 milliót keresett. (!)
Ez felszólalásonként 1,25 millió forint.
Felszólalás percenként 260 ezer forint.
Felszólalás másodpercenként 4345 forint
Ugye Ön is szeretne egyetlen másodperc alatt ennyit keresni? Persze, mindenki.
De ami fontos, ebben nincsen benne a polgármesteri fizetése és pótlékai. Ezt a fizut ő ügyesen megduplázta itt Tatabányán.
Mennyi jót hozott nekünk a 3 sovány felszólalásával?
Nekünk semmit, de neki másodpercenként 4345 forintot.

Hallottam valahol a fideszes szóhasználatban azt a lekicsinylő kifejezést, hogy “balfékek”. Ők ezzel illetnek mindenkit, aki az útjukban áll. Pedig ebben a szóban benne van a lényeg: “fékek”. Igenisfékek, akik megállíthatják ezt a tarthatatlan rendszert, ami kezd már az orosz műdemokráciára hasonlítani. Nyilván szerintük azok is balfékek – maradva ennél a retorikánál – akik támogatják az ellenzéki pártokat, és az ő törekvéseiket. Ez sokaknak sértő állítás!

Tényleg azok a (bal)fékek, akik átlátnak a szitán, és normális Magyarországot akarnak? Akik nem veszik be a migránsos dumát, és akiket nem lehet agyilag kiforgatni azzal, hogy egy nem létező Lusztig-tervet emlegetnek?

Sok a gond az üresen álló, leromlott épületekkel. A jelenlegi városvezetők csak nézegetik ezeket az épületeket, de nem tesznek semmit a hasznosításukért. Hagyják, hogy ország csúfjára éktelenkedjenek városszerte.

Nem tesznek semmit a vasútállomás állagmegőrzéséért, akadálymentesítéséért.

Nagyon is kellenek ide az olyan képviselők, akik valóban a Tatabányaiakért akarnak tenni, dolgozni, és jót akarnak a városnak, mert Orbán helytartóinak csak a maguk és a Fidesz mögött állók pénztárcája a fontos.

Lesz új Tatabánya!

 

InstaCash Banner 336x280