Amit a CEU-tól még elfogadhatatlannak tartott Orbán, azt most a jegybank csinálja büszkén. – írja a Népszava.hu

Végzősök a sanghaji Fudan Egyetemen. Fotó: AFP/ Ding Ting

Magyarországon, ha működik egy magyar egyetem, egy diplomát ad ki, ehhez képest van egy egyetem, amely kettőt: egy Magyarországon és egy Amerikában érvényeset. Ez nem fair a többi magyar egyetemmel szemben

– így moralizált Orbán Viktor 2017 márciusában, amikor a CEU-ról nyilatkozott a Kossuth rádióban. Magyarország nem tűri a csalást, mondta akkor.

Alig két év telt el. A CEU-t Bécsig kergette az örökké elégedetlen kormány a szabályok folytonos újraírásával. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pedig bejelenti:

elindult az első kínai-magyar kettős diplomát adó képzés a Corvinuson, a jegybank támogatásával.

A Corvinus fizetőssé tételének kezdőlépéseként is értékelhető képzésről tavaly októberben írt alá háromoldalú megállapodást a kínai Fudan Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az MNB.

A közlemény szerint a megnyitó ünnepségen Matolcsy György jegybankelnök és Szántó Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektorhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket. Az előadók hangsúlyozták, hogy a Fudan-Corvinus Double Degree MBA program nem csupán egy képzést nyújt, hanem segíti a kapcsolatháló kialakítását is a távol-keleti gazdasági szereplőkkel. A program az állami szervezetek, vállalatok, valamint a pénzügyi szféra azon munkavállalóit célozza meg, akik kiemelten érdeklődnek kínai illetve, ázsiai gazdaság és “innovatív oktatás” iránt, illetve a munkájuk során ezen ismereteket szeretnék hasznosítani. A résztvevők betekintést nyerhetnek az üzleti menedzsment aktuális trendjeibe, valamint aktuális nemzetközi módszertani tudást szerezhetnek. Az első évfolyam 18 fővel indult el, és már a 2019 őszén induló második évfolyamba is lehetőség van a jelentkezésre. A programot a Pallas Athéné Alapítványok is kiemelten támogatják, hallgatói ösztöndíj támogatást és exkluzív oktatási helyszínt biztosítanak.

Magyarországon, ha működik egy magyar egyetem, egy diplomát ad ki, ehhez képest van egy egyetem, amely kettőt: a Fudan-Corvinus Double Degree MBA Program hallgatói a képzés elvégzésével a Fudan Egyetem Master of Finance (MSc) és a BCE Master of Business Administration (MSc MBA) diplomáját is kezükbe vehetik. Ez nem fair a CEU-val szemben, bár meglepődni kár lenne.

InstaCash Banner 336x280