Az RTL Klub rejtett kamerával ment forgatni több budapesti kórházban is, szinte mindenhol elhanyagolt épületekkel találkoztak. – írja a HVG.hu

Forrás: RTL Klub

Rejtett kamerával forgatott több budapesti kórházban az RTL Klub Fókusz cmű műsora, hogy megnézzék, milyen az intézmények állapota.

A dél-pesti Jahn Ferenc Kórház pszichiátriáján a betegeket piszkos ablakok és a hamutartó helyett festékdobozok fogadják, az épület elhanyagolt és mocskos. Budapest északi részén, a Szent János Kórházban szeméttel és omladozó vakolattal találkoztak a tévések, egy nő pedig azt mesélte nekik, hogy óriási közös zuhanyzóban kellett fürödnie, miután megszülte a kórházban gyermekét, és az ebédet is a családtagjai vitték be neki, mert minősíthetetlen volt a kórházi koszt.

A Merényi Gusztáv Kórházban a WC-ben a forgatócsoport sem szappant, sem papírt, sem WC-kefét, sem fertőtlenítőt nem talált. A mosdók közül egyedül a Péterfy Sándor utcai kórházban volt WC-papír.

A feketeruhás nővérként elhíresült ápolónő, Sándor Mária a riportban azt mondta, olyan mértékű a szakemberhiány az egészségügyben, hogy a benne dolgozók már nem is tudják ezt elmondani. Mint mondta, az a nővér, aki 24-48 órát a betegekkel tölt, az nem is tud minőségi munkát végezni. Szerinte az ápolók béremelése lehetőséget adna a minőségibb munkavégzésre, de osztályonként is sokszor eltér a nővérek bére. Hozzátette, az, hogy a nővérek nagyon alul vannak értékelve, azt is jelenti, hogy a kiszolgáltatott és beteg emberek is.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a csatornának azt válaszolta, hogy több fővárosi és Pest megyei intézmény felújítására is sor kerülhet 2026-ig, vagyis nyolc éven belül.

(Forrás: RTL Klub)