A veronai buszbalesetben meghalt gyerekek szüleit szólaltatták meg a Tv2-n, csak nem számítottak arra, hogy a kormányszócsőként funkcionáló csatorna élő adásában kimondják: azért az olasz eljárásban próbálják keresni az igazukat, mert gyaníthatóan az buszos cég „kormánypárti kapcsolatai” miatt nem indult magyar eljárás. – írja a HVG.hu

Forrás: TV2 / Mokka

Vajna-csatorna két műsorvezetője erre köpni-nyelni nem tudott, annyit tudtak mondani: “köszönjük”.

Miközben az elmúlt 24 órában a legfontosabb események a köztévében, illetve az előtt zajlanak, majdnem elsikkadt a kormányszócsőként funkcionáló Tv2 egyik nagy pillanata, amire az ismert reklámból idézve stimmel a szó: megfizethetetlen.

Történt, hogy a Vajna-csatorna hétfő reggel behívta a  Mokkaadásában 17 halálos áldozattal járó veronai buszbalesetben érintett családtagokat, akik gyereküket, hozzátartozóikat vesztették el a tragédiában. Az aktualitást azt adta, hogy Olaszországban folytatódott a per, aminek tárgyalásán a buszsofőr ezúttal sem jelent meg.

A megtört hozzátartozók folyamatosan próbálják vinni az ügyet és megjeleníteni a médiában, naprakészen sorra válaszoltak a felmerült kérdésekre, főleg az eljárás nehézségeiről. Már majdnem véget ért a beszélgetés, mikor rátértek az egyik fő kérdésre: miért nem nálunk bírálják el a szerintük szabálytalanul átalakított, megmahinált busszal balesetező társaság, illetve sofőr ügyét.

Az lenne a legtisztább”, csak ugye a “kormánypárti kapcsolatok.

Szabályosan megfagyott a levegő a stúdióban, mikor az egyik áldozat családtagja erre indulatmentes szomorúsággal, de határozottan kijelentette:

Az lenne a legtisztább, ha Magyarországon vonnák felelősségre a sofőrt. Magyarországon viszont ez nem történik meg. Mi élünk a gyanúval, hogy ennek nyilván oka van, tudjuk, hogy a busztársaság felsőbb szálakon kormánypárti kapcsolatokkal rendelkezik, ezért

mi azt gondoljuk, hogy nem véletlen, hogy nincsen gyanúsítás.

Vagyis az állami reklámokkal teletolt, áprilisi kampányban nyíltan a Fidesz melletti voksolásra buzdító Tv2-n elhangzott, hogy a hozzátartozók a gyanított „kormánypárti kapcsolatok” miatt próbálják Olaszországban keresni az igazukat a busztársaság által elkövetett „szabálytalanság-sorozat” miatt.

Bármelyik igazi riporter erre azonnal rákérdezett volna, mégis mit gyanítanak, de ez egyrészt a Tv2-n kizárt, hiszen a fake news gyártásra vannak ráállítva, nem valódi közéleti műsorokról beszélünk, másrészt láttuk már párszor, a szakmaiságnak milyen csúcsát képviseli Istenes László és a Mádai Vivien. Úgyhogy láthatóan teljesen lefagyva külön-külön gyorsan azt mondták minderre, hogy „köszönjük”, és mutatjuk, milyen arcot vágták a sajátos finisre:

Forrás: TV2 / Mokka

InstaCash Banner 336x280