Úgy tűnik, a Vajna-csatorna reggeli műsorának vezetője, Istenes László képtelen belátni, hogy a Tv2-től elvárt, kormánybarát alákérdezős interjúk és a zs-kategóriás celebekkel való bazsalygáson túlmenően kár erőltetnie az élő adásban beszélgetést bármilyen komoly kérdésben. – írja a HVG.hu

Forrás: TV2

Pláne az MTA egyik munkatársával, aki egyből kategorikusan helyre is tette.

Hétfőn a globális és a (még be nem szántott) magyar sajtó is a legfontosabb témák közt hozta a hadiállapotig eszkalálódó orosz–ukrán helyzetet. A Tv2 is úgy érezte, nem mehet el e geopolitikai fejlemény mellett, főleg, hogy ilyen közel hozzánk zajlik.

Ezért a Mokka kanapéjára meginvitálta Fedinec Csillát, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársát, aki Ukrajnával, Kárpátalja történetével és kisebbségi kérdésekkel foglalkozó kutató.

A szakértővel Istenesnek sikerült kapásból istentelenül erős kérdéssel indítania:

Olyan ez, mint egy óvodai konfliktus, ahol nem lehet tudni, melyik gyerek kezdte egymás hajának huzogatását

– mondta Istenes.

A legviccesebb viszont az volt, hogy az MTA tudományos főmunkatársa egy pillanatra nem zökkent ki, egyetlen határozott mondattal lekezelte a bohózatba illő indítással próbálkozó műsorvezetőt:

Mivel itt igazi fegyverekkel lőnek, ezt az óvodai példát nem tartom helyénvalónak

– reagálta le, mint egy igazi szigorú tanító néni a túlbuzgó, butuska gyereket.

Az interjú közben többször láthattuk, ahogy Istenes üveges tekintettel az interjúalanyra meredve próbálja tartani a fonalat.

Akinek van kedve, megnézheti:

(Forrás: TV2)

InstaCash Banner 336x280