A Fidesz olyan helyzetben van, mint az aranycsapat 1954-ben, jövőre sem árul zsákbamacskát: az folytatja, amit elkezdett. Követett el hibákat a kormány, de belátta őket, és változtatott, mint a vasárnapi boltzár esetben történt. – írja a HVG.hu

Interjút adott Kósa Lajos újdonsült tárcanélküli miniszter a Figyelőnek – volt pár átfedés a Magyar Időknek adott interjúval.

A volt Fidesz-frakcióvezető, aki ezentúl a Modern városok programért felel, úgy véli, az emberek tudják, ha a Fideszre szavaznak, “folytatjuk, amit elkezdtünk”, nem árulnak zsákbamacskát.

A Fidesz már most készen áll a választásra, támogatottsága nagyobb, mint a többi párté, de ez nem jelent biztos győzelmet, hiszen az aranycsapat 1954-ben is úgy vesztette el a foci vb döntőjét, hogy előtte 8-3-ra elverte a németeket.

A kormány hibázott a vasárnapi boltzár bevezetésével, “beláttuk, az embereknek nem tetszett a döntés, visszavontuk”. (Kósa nagyvonalúan eltekint az MSZP-s népszavazási kérdés megemlítéséről.)

Kósa szerint a Fidesznek a magyar néppel kell jóban lenni, nem a bankárokkal, brüsszeli bürokratákkal.

Az egész politikai ars poeticánk úgy összegezhető: “együtt sírunk, együtt nevetünk.

– mondja az a Kósa, aki két motorkerékpárt is feltüntet a vagyonnyilatkozatában, de épp egy kipróbálásra kapott harmadikkal jelent meg szerdán a velencei kihelyezett frakcióülésen.

Az EU Bíróságának kvótaperben kimondott ítéletéről továbbra is azt gondolja, politikai jellegű, a migráció problémája 2010 előtt is óriási volt Európában,

Brüsszelben lehetetlen volt már hosszú évekkel ezelőtt is úgy végigmenni az utcán, hogy ne találkozzunk bevándorlókkal, akik egyáltalán nem most érkeztek.

Kósa azt gondolja, már most kétszíntű Európa, a magországok, amelyek eurót használnak egy belső csoportot alkotnak – mi azonban egyelőre nem tervezzük, hogy belépünk az eurózónába.

Az interjúban a Fidesz frakcióvezetője még elmondta, hogy

  • Realisták vagyunk, a Fideszt a lendületességgel, határozottsággal azonosítják a választók.
  • Egy demokráciában nem lehet tartósan az emberek akarata ellen politizálni.
  • A Fidesz tudja, mit csinál.
  • Szerencsére egyelőre nem „Soros Györgyök” döntik el az íróasztal mögül, mi legyen Magyarországon, hanem a magyarok.
  • Ez a bevándorlási válság akkor sem oldódna meg, ha mától húsz évig nem jönne egy menekült sem, hiszen annyian vannak már a kontinensen.
  • Nem kell azon csodálkozni, hogy nem működik a kvótarendszer.

A lap névjegyet is közöl, eszerint Kósa 1989-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdaság szakán – nem található viszont az a tény, hogy Kósa sohasem diplomázott le.

hvg.hu