Mindnyájan hisszük, hogy a vírus ellen hatékony módszerekkel készült fel a kormány. A kormány pontosan ezt is állítja. Amikor egy kormány ezt állítja, akkor hazudik. Ugyanakkor naponta tapasztaljuk a magyar egészségügy tehetetlenségét. Nehéz elképzelni, hogy az az egészségügyi gépezet, emely daganatos gyanúval több hónapos várakoztatást ír elő, mit tesz egy azonnali problémával szemben. Egy agresszív rák hetek alatt végzetessé válik. Írjon kommentet, aki szerint nem! És írjon, aki tapasztalt ilyet a családjában!

Tudom, hogy már vannak néhányan kivizsgáláson, közülük nem találtak fertőzöttet.

De a tömeges kivizsgálásra nincs kapacitás. Százezer ember hová menjen? Az olyan kórházak (Tatabánya), ahol önkéntesekkel próbálják megoldani a problémát, mit fog tenni? Ideje rákérdezni az igazgatóra. Talán meg is teszem.

Kérdés: Van-e városi akcióterv egy ilyen helyzetre?

De tudom, hogy nincs, hiszen a korábbi években nem az egészségügy volt a főszereplő a városban. A vasútállomás sem. Most az új szereplők kerültek nehéz helyzetbe, mint annak idején Bencsik a taxisblokád alatt. Ő túlélte. Mi lesz most? Anyósom kérdezi: Már nagyon jön a vírus, nagyon jön, jajj-jajj. Mi a fene lesz?

Nem tudom.

Megkérdezm.

InstaCash Banner 336x280