Nem lesz leépítés a Tesco szerint azért, mert a Media Markt beköltözik az áruházakba. – írja az Index.hu

Fotó: Shutterstock

Jóváhagyta a GVH, hogy a Media Markt átvegye egyes magyarországi Tescók elektronikai részlegének üzemeltetését, ennek eredményeként kilenc Tesco-áruházban bezárják a műszaki osztályt és a helyükre Media Markt árusítóhelyek kerülnek.

Az ott dolgozók feladata megszűnik, de a Tesco a Magyar Idők megkeresésére azt válaszolta, ez nem jár létszámleépítéssel.

Az érintett kilenc város Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya, az itteni Tescókban a Media Markt veszi át az elektronikai cikkek árusítását.

Nem számítunk munkahelyek megszűnésére a kooperáció kapcsán

– kommentálta az eseményeket a Tesco Global Áruházak.

A két cég kooperációjának engedélyezése előtt a GVH országosan, illetve a települések vonatkozásában is vizsgálta az összefonódás lehetséges versenyhatásait a műszaki fogyasztási cikkek kiskereskedelmi értékesítésének piacán. A hatóság megkeresett számos, a magyar piacon jelen lévő versenytársat is, az elemzés eredményeként pedig arra a következtetésre jutott, hogy az összefonódás által a piaci koncentráció csekély, a versenyt nem veszélyeztető mértékben változik – országosan és lokálisan egyaránt.

Döntésében a GVH mérlegelte a tranzakció várható előnyeit is, különös tekintettel a fogyasztókat érintő kedvező hatásokra (pl. a termékválaszték bővülése, az ügyfélkiszolgálás minőségének javulása).

InstaCash Banner 336x280