Akármerre megyünk Tatabányán, azt látjuk, hogy vagy egy beruházás előkészítése folyik, vagy éppen már magát a beruházást végzik. – írja a KakaduBlog

Az egyik legújabb városi beruházás Fotó: infotatabanya.hu

Ritkán látjuk, hogy meglévő dolgainkat karbantartják. Pedig azt a legegyszerűbb ember is tudja, hogy a meglévő értékeinket meg kell becsülni. Legalább is legtöbben ezt tanuljuk otthon, mert ezáltal lesz tartós egy-egy befektetésünk, és ezzel kerül kevesebbe.

A városban azonban nem ez helyzet. A virágokat még csak meglocsolják, a füvet is levágják – bár maga az elvégzett munka nem olyan, mintha magamnak, otthon csinálnám – az illegálisan lerakott szemetet sok-sok utánjárással elviszik.

De azt már ritkábban látni, hogy az elkészült új lépcsőinket, a főteret, vagy éppen az Agora körüli részt karbantartanák. Ezért vannak már most letöredezett lépcsők, csonka korlátok, lyukak, egyeletlenségek a térburkolatban, vagy éppen nagyon is szemet bántó gyomok a járdaszegélyeknél, széttört szemétgyűjtő kosarak, megcsonkított játszóterek és még sorolhatnám, mi mindent látni városszerte.

Sok tatabányai polgár ütközik meg ezeken a hiányosságokon.

Pedig ezeket a hiányosságokat több és jobb szervezéssel, és kevés ráfordítással meg lehetne szüntetni.

Vagy éppen ez a baj? A karbantartásra nem hívható le a sok-sok uniós pénz?

Nincs mit lehívni, és okosan elosztani, hogy a kecske is jól lakjon, és a kecske barátai is?

Mi marad így a káposztából, kedves tatabányaiak?

Fekete Miklós

Forrás: KakaduBlog