Aligha így képzelték a karácsonyt Sydney egyik negyedének a lakói: miután az emberek repedésre utaló hangokat hallottak, a hatóságok háromezer embert evakuáltak egy most elkészült toronyházból, illetve a környék lakói közül. – írja a HVG.hu

Tűzoltók az Opal Tower előtt 2018. december 24-én. Fotó: Saeed Khan / AFP

Az ausztrál hatóságok megerősítették, hogy találtak egy nagy repedést a közelmúltban átadott 33 emeletes Opal Towerben, s azt is közölték, hogy a Sydney-i Olimpiai Parkban álló épület két millimétert megemelkedett. A rendőrség egy fél kilométeres biztonsági zónát hozott létre a toronyház körül, s aki a körön belül volt, annak távoznia kellett otthonából.

A BBC írja, hogy a 33 emeletes Opal Tower tizedik emeletén kezdtek el az emberek olyan hangokat észlelni, mintha össze akarna dőlni az épület.

Forrás: EPA

A környéken lakókat e-mailben is figyelmeztették, az üzenet szerint az evakuálást azért rendelték el, mert nem kizárt, hogy a tizedik emeleten talált repedés miatt a ház össze fog omlani. A lakók az után térhetnek vissza otthonaikba, hogy az illetékesek megvizsgálják az Opal Towerben talált repedést. Az épületben 392 lakás van.

InstaCash Banner 336x280